No image

2 évesen írt-olvasott, 8 évesen négy nyelvet beszél, 15 évesen menne egyetemre

Tóth István
1 éve 0 komment
Megosztás:

Bánhegyi István Andrásnak, annak a 8 éves királyhelmeci kisfiúnak nyílt kiállítása Felsőzsolcán, akire ráaggathatjuk a zseni jelzőt. Elég sok lehetőség kínálkozik előtte, de ő már most határozottan tudja: ha nagy lesz, gyerekorvos lesz.

A Kezdet című, rajzokból és festményekből álló kiállítását negyedik alkalommal mutatták be, debütálása Prágában volt (a tárlat mentora Szlovákia egyik legnevesebb művészettörténésze, és ő ajánlotta a várost). András okos gyerek, mint édesanyja, Bánhegyi Annamária elmondta, különlegesen tehetséges gyermek kategóriába tartozik.

Ennek nyolc éves pályafutása alatt számos tanúbizonyságát tette már. Két évesen írt, olvasott, és számolt, beszél angolul, németül, szlovákul, és magyarul (ha nem is mindet anyanyelvi szinten, de azért na...), és nyolc évesen tizenegy évesekkel jár egy osztályba. Az osztálytársai néha furcsán néznek rá, amiért ilyen fiatalon tanul együtt velük. András azt mondja, néhányan kedvesek vele, néhányan nem. Ha ebben a tempóban folytatja, tizenöt évesen megy egyetemre.

Hobbija egyébként a festés és a rajzolás, szeret olvasni is (főleg meséket), és jár különfoglalkozásokra: zongorázik, énekel. Emellett nagy kedvence a síelés, a korcsolyázás, és az úszás. A szülők és az egész család igyekeznek támogatni. Neki egyébként már meg van a határozott terve a jövőre: édesapja példáját követné, és gyerekorvos szeretne lenni.

Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”! Még több 360 fokos videóért iratkozz fel a Hírek 360 YouTube csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook oldalát!

​​​​
A CIKK ÉRTÉKELÉSE:0.00 (0 szavazat)
0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5
Loading...
Az értékeléshez be kell jelentkeznie!


További videók
0 Hozzászólás népszerűség szerint

Vélemény, hozzászólás?

HÍRLEVÉL Szeretnéd megkapni
a legfrisebb tartalmakat?