No image

Miskolcon is magasan szálltak a gyermekek

Tóth István
11 hónapja 0 komment
Megosztás:

Talán még sosem jutott egyszerre annyi gyerek a magasba, mint március 11-én Magyarországon. A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom „Emeljünk magasba minél több gyereket” nevű, országos akciója részeként 11 órakor több településen, egy időben emelték fel a szülők gyermekeiket. A világrekord-kísérlet a Családok Évéhez csatlakozva kívánta felhívni a figyelmet a gyerekvállalás fontosságára.

Mint Hiripi Edina, a mozgalom miskolci vezetője elmondta, azon munkálkodnak, hogy támogassák a családok tervezett gyermekvállalását. A statisztikák azt mutatják, hogy egyre kevesebb gyermek születik, illetve később alapítanak családot a mai fiatalok.

Családbarát kezdeményezések

Ennek különböző társadalmai okai vannak, mint a munkával való egyre nehezebb összeegyeztethetőség, illetve Edina szerint maga a párválasztás is bonyolultabb lett mára. Szervezetük ezeken a problémákon próbál segíteni, például családbarát helyek kijelölésével, vagy a Családbarát Vállalat Díj odaítélésével. Utóbbi nagyon izgalmas, hiszen az olyan munkahelyeket ismerik el, akik különböző módokon támogatják a gyermekvállalást - akár az apák segítésével is.

Ilyen akció volt a vasárnapi is, ami Böjte Csaba fővédnöksége mellett zajlott. Hogy tényleg mindenki egyszerre emeljen gyermeket, körkapcsolásban követhették egymást a helyszínek. Amikor 11-et ütött az óra, a Művészetek Háza közel megtelt termében is egyszerre törtek új magaslatokra a csöppségek.

Miskolcon közel négyszáz résztvevő

A helyszínen sokan voltak, és Edina elmondta, hogy az előzetes regisztrációnak köszönhetően van némi rálátásuk a résztvevők számára. Összesen négyszázan jelezték csatlakozási szándékukat. Azt kifejezetten hangsúlyozták a szervezők, hogy ha valaki nem tud eljönni a gyerekemelő közösségbe, akár otthonról is csatlakozhat az akcióhoz.

Aki mégis ott volt, az emelés mellett egyéb programokhoz is csatlakozhatott. A színpadon babaszínházban énekeltek-táncoltak a kicsik, kézműves foglalkozások, és különböző játékok szórakoztatták őket. A felnőttek sem maradtak program nélkül, hiszen kerekasztal-beszélgetésen miskolci szülők a különböző családtípusokról, azok nehézségeiről, kihívásairól diskuráltak.

Tóvizi Zsuzsi és kisfia, Gömöri Ádám Hunor is az emelők között voltak. Anyuka elmondta, hogy örömmel vettek részt az eseményen, mert fontosnak tartják, hogy minél többen vállaljanak gyermeket. Hunor kifejezetten élvezte, mivel imádja, ha dobálják - ezt gyorsan prezentálták is nekünk, és megerősíthetjük, hogy mosollyal viszonozta a repkedést.

Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”! Még több 360 fokos videóért iratkozz fel a Hírek 360 YouTube csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook oldalát!

​​​​
A CIKK ÉRTÉKELÉSE:0.00 (0 szavazat)
0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5
Loading...
Az értékeléshez be kell jelentkeznie!


További videók
0 Hozzászólás népszerűség szerint

Vélemény, hozzászólás?

HÍRLEVÉL Szeretnéd megkapni
a legfrisebb tartalmakat?