No image

Kicsit belekóstoltunk a nagybetűs Egyetemi Életbe

Tóth István
8 hónapja 0 komment
Megosztás:

A Miskolci Egyetemen gondoltak egyet, és szerveztek egy napot, hogy megmutassák a leendő hallgatóknak, milyen az élet az Egyetemvárosban. Ebből lett az Amper Felvételi Juniális, ahol nagyon pici tanulmányi ízelítő mellett játékok, koncertek és közösség várta a fiatalokat.

Volt miskolci egyetemistaként pontosan tudom, hogy mik azok az egyedi értékek, amik különlegessé teszik az universitast. A jótékony elszigeteltség az Egyetemváros nyugalmában, a haladó szellemiség, a - többségében - partner és nem főnök tanárok, minden szükséges közelsége és persze a selmeci diákhagyományok. De a legfontosabb a közösség.Ezek tényleg vonzóerőt képviselnek a leendő hallgatók felé, amiket mondani könnyű, de igazából át kell élni ahhoz, hogy tudja az ember, mit jelentenek. Az Amper Felvételi Juniális erre tett egy lehetetlen próbát, hiszen egy nap alatt ezt képtelenség átadni. Lementek az egyetemisták a körcsarnokhoz, néhány középiskolás kilátogatott, és kaptak egy ingyenes buliélményt, de nem ettől fogják átérezni, hogy mit jelent Miskolci Egyetemi Polgárnak lenni.Kicsit furcsa az időzítés is, mert az egyetemi jelentkezési határidő február 15-én zárult le, szóval maximum a jövőre végző középiskolásokat tudják meggyőzni. Dr. Jakab Nóra, oktatásfejlesztési és minőségbiztosítási rektorhelyettes annyiban azért kiegészítette ezt, hogy elég nagy célcsoportjuk azok a fiatalok, akik nem első helyen jelölték meg a felvételi papíron a Miskolci Egyetem valamelyik képzését. Július 11-ig változtatható a sorrend, a szervezők pedig abban reménykednek, hogy a hangulatnappal sikerül Miskolc felé orientálni őket.Kis infopulttal kitelepültek a különböző karok, de az egyetemi életérzés tanulmányi része ezzel nagyjából le is zárult. Ők is igyekeztek inkább játékos formában átadni az üzenetüket, mint az egész rendezvény: lézerharc, bubifoci, íjászat, ingyenes koncertek. Tulajdonképpen az Amper Felvételi Juniális egy olyan nyílt nap, ami a klasszikussal szemben az egyetem bulihangulatát hivatott bemutatni.

A fotókért köszönet Kozma Istvánnak.

Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”! Még több 360 fokos videóért iratkozz fel a Hírek 360 YouTube csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook oldalát!

​​​​
A CIKK ÉRTÉKELÉSE:0.00 (0 szavazat)
0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5
Loading...
Az értékeléshez be kell jelentkeznie!


További videók
0 Hozzászólás népszerűség szerint

Vélemény, hozzászólás?

HÍRLEVÉL Szeretnéd megkapni
a legfrisebb tartalmakat?