No image

Karneváli parádéval kezdődött a Bartók Plusz Operafesztivál Miskolcon

Tóth István
8 hónapja 1 komment
Megosztás:

A miskolci főutcát mazsorettek, fúvós és ütős szekció, zászlósok, gólyalábasok, jelmezesek, sőt még csokrot dobó menyasszonyok, mobil zongorás, motoros, illetve Marilyn Monroe és Donald Trump vették birtokukba június 8-án. Színes, sokszereplős nyitóparádéval vette kezdetét a Bartók Plusz Operafesztivál, ami június 8. és 17. között várja a látogatókat.Az ezredforduló óta Miskolc nyaranta az operakedvelők fellegvárává változik néhány napra. A 2018-as Bartók Plusz Operafesztivál parádéval vette kezdetét, amit egy kicsit szimbolikus értékűnek is tekinthetünk. A főutcát lepték el, a hétköznapi életterünket a felvonulók, ami szinkronban van a program újkori egyik fő célkitűzésével.Sztereotípia él a köztudatban az operával mint műfajjal szemben: egy nehezen emészthető, magas művészeti ág, ami távol áll az átlagembertől. A szervezők az Ezrek operája, a „Legyen az opera mindenkié!” elgondolás mentén igyekeznek lebontani ezt az elképzelést. Nagyon izgalmas módját választották ennek, hiszen az operatörténelem remekműveit, például Mozart Don Giovanniját szabadtéren, újragondolva, ingyenesen adják elő a nagyközönségnek - a díszlet szerepét pedig a városkép játssza.Ez csupán egy eleme a fesztivál számos programjának (amik között ide kattintva csemegézhetünk részletesen), hiszen emellett a szabadban lépnek fel zenészek, táncosok, színészek, balettosok és még sokan mások. Ezzel varázsolva fesztiválhangulatot a miskolci utcákra, ami igazi cáfolat a műfaji előítéletekre.

A fotókért köszönet Vajda Jánosnak.

Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”! Még több 360 fokos videóért iratkozz fel a Hírek 360 YouTube csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook oldalát!

​​​​
A CIKK ÉRTÉKELÉSE:0.00 (0 szavazat)
0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5
Loading...
Az értékeléshez be kell jelentkeznie!


További videók
1 Hozzászólás népszerűség szerint

Vélemény, hozzászólás?

HÍRLEVÉL Szeretnéd megkapni
a legfrisebb tartalmakat?