No image

Mesés panoráma a Bükk második legmagasabb csúcsáról

Dóra Nagy
1 éve 0 komment
Megosztás:

A 956 méter magas Bálvány csúcsán áll a Petőfi-kilátó. Az 1948-ban épült, legutóbb 2016-ban felújított építményről tiszta időben látszódik a Magas-Tátra, Galyatető és Kékestető is. A panorámában állva az ember tényleg a teljes világ felett érzi magát. Kameránkkal felmentünk a felhők fölé, hogy 360 fokban mutathassuk meg a csodát.A magaslatot viszonylag könnyű megközelíteni - legalábbis miután felért az ember Bánkútra. Mi autóval jutottunk el addig a pontig, és az út minősége egyszerűen borzalmas: kátyúk folyamatos kerülgetése, de legalább a természet szép. Az autót letéve, egy közel 800 méteres túra vezet a Bálvány tetejére, amin nem kell magas emelkedőkkel megküzdeni, az erdőn áthaladva pedig tovább gyönyörködhetünk a tájban. És még medvével sem találkoztunk.A túrajelzéseket követve - és a biztonság kedvéért egy kis gps-es segítséggel - nagyjából 20 perc után egyszer csak felbukkant egy faház az erdő közepén, mellette pedig maga a kilátó. Két szintről csodálhatjuk meg a panorámát, és érdemes felmászni a faházra hasonlító második "emeletre" is, hiszen az igazán lenyűgöző látkép onnan tárul elénk. A felvezető acéllétra ugyan elbizonytalaníthatja a túrázókat, de többszöri tesztelés után mindenkit megnyugtatunk: stabil, és könnyen vehető "akadály", amit megér leküzdeni.A 18 méter magas Petőfi-kilátó 1948-ban épült meg, miskolci és diósgyőri túrázók összefogásából. A folklór szerint a Diósgyőri Vas és Acélgyár jelzőtornya adta hozzá az alapanyagot, és a kezdeményező polgárok két kezükben az elemekkel túráztak fel Garadnától a Bálványra. Azóta eltelt jó pár éve, több felújítás, a legutóbbi 2016-ban - a kilátó pedig biztonságos állapotban várja a természeti látképek szerelmeseit.


Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”! Még több 360 fokos videóért iratkozz fel a Hírek 360 YouTube csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook oldalát!

​​​​
A CIKK ÉRTÉKELÉSE:0.00 (0 szavazat)
0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5
Loading...
Az értékeléshez be kell jelentkeznie!


További videók
0 Hozzászólás népszerűség szerint

Vélemény, hozzászólás?

HÍRLEVÉL Szeretnéd megkapni
a legfrisebb tartalmakat?