No image

Mályinka - Begyeleg: A kilátó, ami nincs is lezárva

Dóra Nagy
1 éve 0 komment
Megosztás:

A közelmúltban kapott szárnyra a hír, miszerint a Mályinka mellett található Begyeleg kilátót szalaggal zárták le, és kikerült a felirat, hogy életveszélyes a 2014-ben átadott építmény. Megnéztük 360 fokos kameránkkal, hogy mi az igazság: a kilátó nem olyan, mint újkorában, de nincs lezárva, és nem is közvetlenül életveszélyes.

Mályinka egy Miskolctól körülbelül 40 kilométerre nyugatra fekvő, festői település. 2014-ben, a falunapon adták át a fából készült, nyolc és fél méter magas Begyeleg kilátót. Könnyen megközelíthető: autóval egészen közel jutunk hozzá, és mindössze 20-30 méter gyaloglás után már meg is érkezünk. A tényleges kilátó öt méter magasan, a kiépített teraszos részen található.Tiszta időben ellátni egészen a Magas Tátráig, de igazi különlegességét pozíciója adja: tájegységek találkozásában magasodik a kilátó. Az egyik irányban dimbes-dombos táj, fejünket elfordítva a lábunk alatt elterülő Mályinka látképe tárul elénk. Megint másfelé tekintve pedig már fás, erdő fedte hegyoldal magasodik.Ottjártunkkor nem találtuk nyomát sem lezárásnak, sem figyelmeztető táblának. Könnyen fel tudtunk menni a kilátóba, ami laikus szemmel nézve jó állapotban van. A teraszon néhány deszka már kilazult, amiben meg is botlottunk egyszer. Ennél kicsit rémisztőbb, hogy van egy minimális kilengési játéka az építménynek, amit mi rásegítéssel idéztünk meg ugyan, de még így se nevezhetjük ezt a normális állapotnak. Mindettől függetlenül, a Begyeleg kilátó látogatható.

Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”! Még több 360 fokos videóért iratkozz fel a Hírek 360 YouTube csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook oldalát!

​​​​
A CIKK ÉRTÉKELÉSE:0.00 (0 szavazat)
0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5
Loading...
Az értékeléshez be kell jelentkeznie!


További videók
0 Hozzászólás népszerűség szerint

Vélemény, hozzászólás?

HÍRLEVÉL Szeretnéd megkapni
a legfrisebb tartalmakat?