No image

Csoki, tojás, víz - Teszteltük a kánikula hatásait

Tóth István
11 hónapja 0 komment
Megosztás:

Szerkesztőségünk tetején kipróbáltuk, hogy milyen hatást fejt ki az extrém meleg. Kísérleti alanyaink egy csokoládé, egy felütött tojás és egy pohár víz voltak – hőmérőkkel kiegészítve. Csúfos véget ért történetük...

Több mint egy hete tart a kánikula, rendszeresen 30 celsius fok feletti hőmérsékletet mutat a hőmérő higanyszála – a hőségriasztást pénteken hosszabbították meg a hét végéig. Kíváncsiak voltunk, hogy milyen hatást fejt ki a nagy meleg bizonyos tárgyakra.

Ezért elhagytuk szerkesztőségünk kellemes, 27 fokos klímáját, és kimásztunk a tetőre, amit kék színű alumínium trapézlemez borít. Ráadásul tökéletesen besüti a nap. Mindezt tettük 13 órakor, amikor legerősebb a sugárzás.

Felérve kihelyeztük teszttárgyainkat: egy tábla csokoládét, felütöttünk egy tojást, valamint egy pohár csapvízbe hőmérőt helyeztünk. Vittünk magunkkal egy másik hőmérőt is, hogy mérjük a kinti hőmérsékletet.

Kísérletünk 30 percig tartott, a tapasztalataink pedig a következőek voltak. A maximális kinti hőmérséklet 45,3 fokig emelkedett, és nagyon gyorsan lecsökkent, amint felhők takarták el a napot. Senki ne tartózkodjon huzamosabb ideig a tűző napon!

A pohár víz 39 fokosra melegedett fel félóra alatt. A csokoládé ugyan megőrizte eredeti formáját, de abszolút krémes lett. A vágyott tükörtojás nem készült el, de a sárgája összefonnyadt a nagy hő hatására.

Ezek a példák jól mutatják, hogy a kánikula milyen hatásokra képes. Mindenki óvakodjon a napfénytől 11 és 15 óra között, illetve fogyasszon sok vizet!

Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”! Még több 360 fokos videóért iratkozz fel a Hírek 360 YouTube csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook oldalát!

​​​​
A CIKK ÉRTÉKELÉSE:0.00 (0 szavazat)
0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5
Loading...
Az értékeléshez be kell jelentkeznie!


További videók
0 Hozzászólás népszerűség szerint

Vélemény, hozzászólás?

HÍRLEVÉL Szeretnéd megkapni
a legfrisebb tartalmakat?