No image

Mesés erdei tó a Szörnyű-völgyben

Dóra Nagy
11 hónapja 0 komment
Megosztás:

A Putnoki tóra teljesen véletlenül bukkantunk rá, amikor Gömörszőlősre tartva úgy döntöttünk, hogy a járt út helyett egy rejtélyesebb, erdei vonalon haladunk át. Útközben jól meglepődtünk, amikor oldalt egyszer csak feltűnt egy hangulatos tavacska, az erdő tulajdonképpeni közepén. Akkor megfogadtuk, hogy amint szép idő lesz, visszatérünk, és megörökítjük nektek 360 fokban ezt a Putnok és Kelemér közötti, Szörnyű-völgyben elhelyezkedő, rejtett csodát.

Kissé felemás érzéseket kelt az emberben, hogy egy Szörnyű-völgy elnevezésű helyen kell áthaladnia - az ilyen eldugott részekre jellemző minőségű úton -, de mindenképpen megéri megtenni azt a pár kilométert autóval, vagy akár túrázva is, hiszen az erdő közepén álló Putnoki tó látványa mindenért kárpótol.



A tavat mesterségesen alakították ki az 1900-as évek elején. Gróf Serényi Bélához köthető az elképzelés, hogy a környéken kirándulóhelyet hozzanak létre. Ennek része volt a Putnoki tó kialakítása is, amiben elsősorban halakat tenyésztettek - a horgászok pedig ezt örömmel használták ki.



A természetszeretők mellett ma is a halvadászok a tó legnagyobb haszonélvezői. Hivatalos funkciója jelenleg horgásztó, amit időszakos telepítéssel támogatnak. Mindenesetre ritka különleges látvány, ahogy a tóra rásüt a nap az azt körülvevő, alapvetően sötét erdő közepén. Több pihenőpad, szalonnasütő és még árnyékszékek is várják a látogatókat - egyikükön az alábbi frappáns felirattal.



Mindemellett olyan rejtélyekkel is szolgál a tó, mint a képünkön látható... vízi szalonnasütő? Elsüllyedt várbástya? Szerintetek mi lehet?


Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”! Még több 360 fokos videóért iratkozz fel a Hírek 360 YouTube csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook oldalát!

​​​​
A CIKK ÉRTÉKELÉSE:0.00 (0 szavazat)
0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5
Loading...
Az értékeléshez be kell jelentkeznie!


További videók
0 Hozzászólás népszerűség szerint

Vélemény, hozzászólás?

HÍRLEVÉL Szeretnéd megkapni
a legfrisebb tartalmakat?