No image

A rádió, ami műsort ad és kézművesvásárt rendez Miskolcon

Tóth István
7 hónapja 0 komment
Megosztás:

Szombaton a miskolci Európa teret kézműves árusok töltötték meg, zenészek léptek fel, majd chilievő verseny zárta a napot. Mindezt a Civil Rádió Miskolc (CiRMi) szervezte, ami egy önkéntes alapon működő, amatőr közösségi rádió. De hogy jön össze a vásár és a rádiózás?

Az Európa tér sajátsága, hogy tulajdonképpen egy udvarban helyezkedik el – köszönhetően a környező épületeknek. Ettől kicsit bensőségesebb minden ide szervezett program hangulata. Ez érződött a III. CiRMi Kézműves Vásár és Csípős Fesztiválon is, ahol egyszerre böngészték a standokat fiatalok, babakocsis családok és idősebbek, miközben szólt az akusztikus élőzene.

Kocsis Emese szervezővel beszélgetve megtudtuk, hogy az első két vásárt advent idején szervezték, idén nyárbúcsúztató jelleggel is akartak egy rendezvényt. Az ötlet már abból a szempontból sikeres volt, hogy több árus jelentkezett, mint akiknek helyet tudtak biztosítani.Maguk a standolók Miskolcról és környékéről érkeztek. Különlegessé tették a programot a chilitermelők, akik portékájukból evőversenyt tartottak az edzett gyomroknak.

Adja magát a kérdés, hogy mégis mi köze a vásárhoz egy rádiónak? Emese kifejtette, hogy a rádió bizonyos ügyeket, értékeket felkarol – amik a műsoraikban is visszaköszönnek -, mint a kézműves termelőket. Így adott volt, hogy beállnak a kezdeményezés mögé szervezőknek.

Hozzáteszi azért, hogy ez a rádiónak is jó alkalom önmaga népszerűsítésére. Ez látszott is a CiRMi-pólóban járókelőkkel és árusokkal interjúkat készítő fiatalokon, akik már tevékenységükkel felhívták a figyelmet a Civil Rádió Miskolcra.

A rádió csak köret a közösséghez

Kicsit olyan érzetet kelt a rádió, mint sok-sok barát gyülekezete. Az Európa téren található stúdiójukba kitelepült a vásár idejére az Avasi Közösségi Kávézó, akik adományért cserébe főzték a kávét. Ide betérve úgy érezte az ember, mintha egy közvetlen társaság venné körül.

Ez visszaköszönt az egész rendezvényen: emberek rég nem látott ismerősökként, ölelkezve köszöntötték egymást, de egyébként is a legtöbb ember mosolygott. A zenészek is ingyen léptek fel. Talán itt érhető tetten a rádió közösségi jellege.

A szervező elmondta, hogy az önkéntesség adja a CiRMi erejét: non-profit szervezetről van szó, akik online rádióznak. Lelkes amatőrök, a számukra fontos témákat dolgozzák fel – legyen az kultúra, közélet, vagy környezetvédelem. Ehhez várják folyamatosan a társakat, akik a rádiózó közösség legújabb tagjaivá válhatnak.

Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”! Még több 360 fokos videóért iratkozz fel a Hírek 360 YouTube csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook oldalát!

​​​​
A CIKK ÉRTÉKELÉSE:0.00 (0 szavazat)
0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5
Loading...
Az értékeléshez be kell jelentkeznie!


További videók
0 Hozzászólás népszerűség szerint

Vélemény, hozzászólás?

HÍRLEVÉL Szeretnéd megkapni
a legfrisebb tartalmakat?