No image

Adventi koszorú kreatívoknak

Dóra Nagy
9 hónapja 0 komment
Megosztás:

Vállalkozó kedvű olvasóink otthon is belevághatnak az adventi koszorú készítésbe, amihez Gálné Magyari Valéria virágkötőtől kértünk hasznos ötleteket és tippeket. A kazincbarcikai Gavallér virágüzlet munkatársa kameránk előtt mutatta meg, hogyan használhatjuk fel a ház körüli alapanyagok sokaságát, ha teret adunk kreativitásunknak.

Négy gyertya plusz egy középen

Ma már kevesen ragaszkodnak a hagyományos római katolikus liturgikus színekhez az adventi koszorúban, amely szerint a négy gyertyából az első kettő lila, a harmadik rózsaszín, a negyedik ismét lila, és középen az ötödik, fehér színű. Az első vasárnapon a bűnbánat, a másodikon a remény, a harmadikon Szűz Mária, a negyediken Keresztelő János gyertyáját gyújtjuk meg. Karácsonykor pedig Jézus Krisztus fehér gyertyája is ég.

Kerek és szögletes alap

- A kellékek, amire szükségünk van egy alap, amire ráhelyezzük a négy gyertyát. Ez lehet porcelántól kezdve tálcán át - akár még tetőcserép is - ha olyan díszítéseket szereztünk be, amelyek jól mutatnak rajta. A legegyszerűbb talán a hagyományos szalma alap, ami a kerek mellett szögletes formát ölthet. A díszítések terén pedig bátran elengedhetjük a fantáziánkat, de a legköltséghatékonyabb, ha már nem használatos karácsonyfadíszekből válogatjuk össze azokat – foglalta össze Gálné Magyari Valéria.

Másfél óra alatt kész

A szakember elmagyarázta, hogy miért előnyösebb ragasztópisztollyal dolgozni, mint hagyományos ragasztóval.

- Az a különbség a tubusos ragasztó és a ragasztópisztoly között, amit ma már nagyon olcsón beszerezhetünk, hogy a pisztoly műanyag rudat olvaszt fel, ami hirtelen hűl le. Más ragasztók azonban nagyon nehezen, akár órákig száradnak. Innentől pedig vegyes technikával készülhetnek az adventi díszek, ragasztással és tűzéssel. Ez utóbbihoz némi drót is szükséges, és hasznos szerszám az olló mellett a csípőfogó és a metszőolló. Kellő türelemmel - másfél óra alatt - egy kezdő is könnyen el tudja készíteni a saját koszorúját – biztatott a virágkötő.

A tengerkék és a rózsaszín a legnépszerűbb idén

Napjainkra a hagyományostól egészen eltérő változatai szintén népszerűek az adventi koszorúknak.

- Minden évben kapunk megrendeléseket a különféle egyházi felekezetektől, náluk alkalmazkodunk az előírásokhoz. Azonban a magán vásárlóink körében ugyanúgy évről évre változó trendek figyelhetők meg, mint a divat világában. Idén a tenger árnyalatai, tehát a kékes, szürkés színű, illetve a rózsaszín adventi díszek a különösen kelendőek. Az emberek kedvelik az organikus megoldásokat, a gyapjú, kötött, natúr díszítéseket és állatfigurákat. Szerintem nagy jövője lehet még az újrahasznosított anyagokból készült koszorúknak is – zárta.

Detzky Anna

Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”! Még több 360 fokos videóért iratkozz fel a Hírek 360 YouTube csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook oldalát! ​ ​​​​
A CIKK ÉRTÉKELÉSE:0.00 (0 szavazat)
0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5
Loading...
Az értékeléshez be kell jelentkeznie!


További videók
0 Hozzászólás népszerűség szerint

Vélemény, hozzászólás?

HÍRLEVÉL Szeretnéd megkapni
a legfrisebb tartalmakat?