No image

Nézzen téli jövevényt!

Tóth István
6 hónapja 0 komment
Megosztás:

Kis báránnyal gyarapodott a miskolci állatkert rackajuh-­állománya. Veress Tamás, a Miskolci Állatkert és Kultúrpark gyűjteményi vezetője elmondta, a bárány december közepén jött világra, most pedig már bárki megtekintheti.

Köszönik, jól vannak

"A hortobágyi a hegyvidéki racka juhok legtipikusabb képviselője, a faj Erdélyben alakult ki a középkor végén, elsősorban székelyek és csángók tenyésztették. Elsődlegesen az ő esetükben is a tavasz a „gyermekáldás” időszaka, viszont háziasított állatról lévén szó, nem meglepő az sem, ha az év más időszakában, így télen jön világra az utód."

Nem a kis jövevény volt az egyetlen, aki már hűvösebb évszakban látta meg a napvilágot, októberben két lámacsikóval is gazdagodott a miskolci állatkert.

– Az ő esetük több szempontból is különleges. Egyrészt, mert egy nap alatt két nőstény ellett, másrészt, mert a látogatók szeme láttára tették ezt. A lámacsikók egyébként köszönik szépen, jól vannak, többnyire egymással játszadozva vidáman nyargalnak a kifutójukban. – tette hozzá a gyűjteményi vezető.

Veress Tamás hozzátette, természetesen tavasszal több állatfajnál is várnak szaporulatot: a David-szarvasoknál, az észak-amerikai kúszósülöknél, a kenguruknál és a dámszarvasoknál is minden évben születnek utódok Miskolcon.

Tajthy Ákos

Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”! Még több 360 fokos videóért iratkozz fel a Hírek 360 YouTube csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook oldalát! ​ ​​​​
A CIKK ÉRTÉKELÉSE:0.00 (0 szavazat)
0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5
Loading...
Az értékeléshez be kell jelentkeznie!


További videók
0 Hozzászólás népszerűség szerint

Vélemény, hozzászólás?

HÍRLEVÉL Szeretnéd megkapni
a legfrisebb tartalmakat?