No image

Miskolc legszebb versenye

Novák Krisztina
3 hónapja 0 komment
Megosztás:

Bevallom, különleges érzés volt átlépni a Hírek360 munkatársaként március első vasárnapján a miskolci Ferenczi Sándor Egészségügyi Szakközépiskola küszöbét. Legalább olyan jól ismerem ezt az épületet, mint a szerkesztőségét, ugyanis 2014-től három évig tanítottam mozgókép- és médiaismeret tantárgyat az intézményben. Az már csak hab volt a tortán, hogy igazi miskolci „fodrászgyerekként” – édesanyám éveken át készített versenyfrizurákat – a Kézműves Kupa, ami a szépészeti szakmák versenye, szintén különleges helyet foglal el a szívemben.

A különlegességek sora itt még nem ért véget, ugyanis sikerült mikrofonvégre kapnom Papasz Vasziliosz mesterfodrászt – becenevén Vaszilt – akit több mint egy évtizeddel ezelőtt, a szakmai Oscar-díjjal felérő Wella Hungária Top-ten csapat tagjaként ismertem meg. Ebbe a csapatba tartozott még Gellei András, Hajas László, a tragikusan fiatalon elhunyt Lestyán Csaba, Szabó Imre és Zsidró Tamás is, vagyis a legnagyobb nevek a szakmában, igazi sztárfodrászok.

Vaszil után egy jól ismert alakot pillantottam meg Dominique Roberts Világ- és európabajnok sminkmester személyében, akihez szintén több mint egy évtizedes ismeretség fűz. Természetesen a zsűritagként jelenlévő Domcsival is készítettem interjút.

A rendezvény tizenhetedik alkalommal viselte a Kisgergelyné Tolcsvai Mária, és tizenkettedik alkalommal a Lapis Imre Emlékverseny elnevezést. A BOKIK Kézműipari Tagozatának szakmai bizottságai ezzel a rangos megmérettetéssel emlékeznek minden évben a sokak által ismert és elismert miskolci fodrászokra. A vándordíjakat, amelyek a magas szintű szakmai tudást, a minőséget és az igényes munkavégzést szimbolizálják, az ő emlékükre adták át.

Tocsi néni és Imre bácsi. Előbbi 1973-tól a villanyrendőrnél található, B.-A.-Z. Megyei Fodrász Szövetkezet 5-ös számot viselő, a kor megyei sztárfodrászait egybegyűjtő női fodrászüzletében volt édesanyám közeli kolléganője. Utóbbi férfifodrászként is jó barát, akitől anyukám – Novákné Steiner Kati – a stuccolás rejtelmeit tanulta, mert abban az időben ezt a női fodrászoknak nem tanították. Amióta az eszemet tudom, ismerem őket, vagyis ismertem. Még most is felfoghatatlan, hogy ilyen régóta nincsenek már közöttünk.

Szöveg: Novák Krisztina

Fotó: Ádám János

Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”! Még több 360 fokos videóért iratkozz fel a Hírek 360 YouTube csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook oldalát! ​ ​​​​
A CIKK ÉRTÉKELÉSE:0.00 (0 szavazat)
0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5
Loading...
Az értékeléshez be kell jelentkeznie!


További videók
0 Hozzászólás népszerűség szerint

Vélemény, hozzászólás?

HÍRLEVÉL Szeretnéd megkapni
a legfrisebb tartalmakat?