No image

Vadul barátkoztunk

Novák Krisztina
4 hónapja 0 komment
Megosztás:

Vadmalac látogatóba érkeztünk a Miskolc Zoo-ba, ahol tizenöt évig élt boldogan Röfi, az elárvult vadmalac, akit volt kollégánk, Kiss József újságíró talált egy tereplovaglás alkalmával, sőt Röfi regénye címmel közös kalandjaikat is publikálta egy könyvben.

Mivel egy vadkan több száz kilósra is megnőhet otthon nem tarthatta, de a Miskolci Állatkertben tökéletes partnerre talált, akik nem csak befogadták Röfit, de megengedték azt is, hogy „gazdája” rendszeresen látogassa, foglalkozzon vele és gondozza. Röfi természetesen nem maradt pár nélkül, általában négy-öt nősténnyel osztozott egy kifutón, így az utódok is hamar és folyamatosan érkeztek. Röfi 2017 elején a Nagy Égi Állatkertbe távozott, és az élet úgy hozta, hogy csak két kedves, idős koca maradt a hatalmas kifutón.

A váratlan fordulat ugyanezen év nyarán következett be, amikor egy újabb elárvult kis vadmalac került a Miskolc Zoo-ba, egy kislány, aki dallamos visítása után a Sziréna nevet kapta. Ezzel teljesen egy időben egy családi vadaspark Kiss József segítségét kérte, mert hozzájuk is bekerült egy elárvult példány, de hosszú távon nem tudtak volna gondoskodni az igényeiről. Volt kollégánk – akinek jó kapcsolata Röfi halála után sem szakadt meg a Miskolc Zoo-val – így ismét megjelent a Miskolci Állatkertben, hóna alatt az általa Röfi Jr.-nak keresztelt fiatalemberrel.

Úgy tűnik, Röfi az égi kifutóról is szívügyének tekinti az állatkert vadmalac részlegét és az elárvult sorstársakat, ezért még fentről is igyekszik gondoskodni az utánpótlásról. Sziréna ugyan még semmit sem árult el, de az sem lehetetlen, hogy már ebben az évben gyarapodik a család.

Novák Krisztina

Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”! Még több 360 fokos videóért iratkozz fel a Hírek 360 YouTube csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook oldalát! ​ ​​​​
A CIKK ÉRTÉKELÉSE:0.00 (0 szavazat)
0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5
Loading...
Az értékeléshez be kell jelentkeznie!


További videók
0 Hozzászólás népszerűség szerint

Vélemény, hozzászólás?

HÍRLEVÉL Szeretnéd megkapni
a legfrisebb tartalmakat?