No image

Gyermekek vészhelyzetben

Tóth István
3 hónapja 0 komment
Megosztás:

Aki szerda délelőtt járt a Varbói-tó környékén az alaposan meglepődhetett, hiszen mindenhol piros autókat és egyenruhás katasztrófavédelmiseket lehetett látni, az egyik helyen homokzsákoltak, míg a másikon sérülteket láttak el. Mielőtt azonban valaki komolyan megijedhetett volna, kiderült, hogy nincs baj, az iskolások vetélkednek, hogy a megye legjobbjai lehessenek.

Elméleti és ügyességi

A Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Magyar Polgári Védelmi Szövetség ugyanis idén is meghirdette a Felmenő Rendszerű Katasztrófavédelmi Ifjúsági Versenyt, melynek megyei döntőjét Varbón rendezte meg a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A nagy múltra visszatekintő rendezvény immár huszonhat éve biztosít lehetőséget a diákoknak arra, hogy játékos formában, életkori sajátosságoknak megfelelően adjanak számot a veszélyhelyzeti, illetve az ön- és más személy mentéséhez szükséges ismeretekből. Az idei megyei szintű versenyen Török Dezső, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke és Üveges Géza, Varbó polgármestere köszöntötte a résztvevőket, majd Lipták Attila tűzoltó dandártábornok, megyei katasztrófavédelmi igazgató a tavalyi év sikereit felidézve buzdította a versenyzőket. A dandártábornok lapunknak elmondta, a mindennapi életben is előforduló veszélyhelyzetekre való felkészítés mellett az sem titkolt céljuk, hogy a fiatalokkal megkedveltessék a munkájukat, és később esetleg kollégáikként láthassák őket viszont. A korábbi évekhez hasonlóan csütörtökön délelőtt is öt elszánt általános és négy középiskolai csapat „állt a rajtvonalhoz”, hogy elméletben és gyakorlatban is bizonyítson a verseny kilenc állomáshelyén.

A csapatok a feladatmegoldások közben gyakorlatilag körbejárták a tavat, miközben homokzsákoltak és gátat építettek, egy elképzelt üzemi baleset sérültjeit látták el, vagy éppen képzelt tüzet oltottak bizonyítva, hogy jól bánnak a tömlővel és a víz­sugárral. De olyan feladat is akadt, amelyben bekötött szemű társait kellett egyiküknek rádión irányítani. A versennyel az általános és középiskolai kategória nyertesei jogosultságot szereztek arra, hogy az országos döntőn képviseljék Borsod-Abaúj-Zemplén megyét. Ezt április 27-én a Városligetben az országos rendőr és tűzoltó napon tartják majd meg.

Horváth Imre

Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”! Még több 360 fokos videóért iratkozz fel a Hírek 360 YouTube csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook oldalát! ​ ​​​​
A CIKK ÉRTÉKELÉSE:0.00 (0 szavazat)
0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5
Loading...
Az értékeléshez be kell jelentkeznie!


További videók
0 Hozzászólás népszerűség szerint

Vélemény, hozzászólás?

HÍRLEVÉL Szeretnéd megkapni
a legfrisebb tartalmakat?