No image

Elhagyták az alma matert

Dóra Nagy
8 hónapja 0 komment
Megosztás:

Kibocsátóünnepséggel búcsúztak a Miskolci Rendészeti Szakgimnáziumtól.

A Miskolci Rendészeti Szakgimnázium idei végzősei 2018. szeptember harmadikán tettek ünnepélyes esküt. Azóta próbaidős rendőrként tettek eleget iskolai tanulmányaiknak és végezték gyakorlataikat. Tanulmányaik végzéseként kétszáznegyvenhatan tettek sikeres szakmai vizsgát, így ezzel az ünnepséggel vettek búcsút a teljes szakképesítéssel rendelkező fiatalok az iskolájuktól.

Múlt és jelen

– Az elmúlt két év nem volt könnyű, sőt kimondottan nehézzé vált a második év végére, amikor komoly szakmai vizsgán kellett megfelelniük a tanulóknak – tájékoztatta lapunkat Lövei László rendőr ezredes, a rendészeti szakgimnázium igazgatójának oktatási helyettese.

– Frissen végzett nebulóink ma érezhetik utoljára, hogy még diákok, de holnaptól már hivatásos rendőrként teljesítenek szolgálatot a kinevezési helyeiken. Tizenkét-tizenhárom területi szervhez, megyei rendőr-főkapitánysághoz kerülnek a fiatal kollégák, közülük harmincöten maradnak a megyében, nyolcvanöten viszont Budapestre kerülnek, mert nagyon nagy a főváros rendőrigénye.

– Igyekszünk mindent megtenni, hogy a fiatalokban felkeltsük az érdeklődést a rend­őri pálya iránt, de nagyon fontos a háttértámogatás is. Jövő héten öt iskolának tartunk itt, a tanintézetünkben egyhetes nyári gyakorlatot, ami egyben nyári tábor is, hiszen számukra rendészeti gyakorlat is elő van írva a képzési programban.

Miért pont rendőr?

– A családomban többen is ezt a pályát választották, ami mindig is ösztönző volt, ezért nem volt nehéz a pályaválasztással kapcsolatos döntés – mesélte Mekes Mónika próbaidős rend­őr őrmester. – A munkámat Csongrád megyében kezdem, a röszkei határátkelőnél, ahol már eltöltöttem két hónapot. Izgalmas, eseménydús hely, és nagy a forgalom. Egyedül az rossz egy kicsit, hogy távol kerültem a családomtól, de szeretem a munkám, ezért kitartó vagyok, és a távlati terveim között szerepel, hogy közelebb kerüljek a lakóhelyemhez. A Nemzeti Közszolgálati Egyetemet is szeretném elvégezni a későbbiekben, mert nyomozó szeretnék lenni, és az egyetem nagy segítséget adhat a célom eléréséhez.

Novák Krisztina

Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton.

Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”!

Még több 360 fokos videóért iratkozz fel a Hírek 360 YouTube csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook oldalát!

A CIKK ÉRTÉKELÉSE:0.00 (0 szavazat)
0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5
Loading...

További videók
HÍRLEVÉL Szeretnéd megkapni
a legfrisebb tartalmakat?