No image

Felugrattak a diósgyőri dobogóra

Novák Krisztina
8 hónapja 0 komment
Megosztás:

A Castle Classic Grand Prix győztese Horváth Balázs (Airvent Lovas Club) ötszörös magyar bajnok lett PM Chaccera-val, de itt volt a kétszeres magyar bajnok ifj. Szabó Gábor (Timpex Nyíregyháza LK.) is Bölcsésszel, valamint Rolfs Royce-szal Hugyecz Mariann (Hetényegyházi Hullám), aki világkupán is képviselte már hazánkat.

Történelmi környezet

A gyönyörű, történelmi környezetben található, miskolci pályán, összesen 79.000 eurós összdíjazással, két Longines Rankings versenyszámmal, rendezték meg a Castle Classic nemzetközi díjugrató versenyt. A világszínvonalú sportpálya, az egyedi természeti- és műemlék- környezet európai viszonylatban is a legexkluzívabb versenyhelyszínek sorába emelte a Lovagi Tornák Terét.

A nemzetközi lovassport térképén

A versenyek három napon keresztül telt ház mellett zajlottak. A szervezők hatalmas szakmai sikerként könyvelték el, hogy a Lovagi Tornák Tere - az elmúlt öt év alatt - felkerült a nemzetközi lovassport térképére. A Castle Classic nemzetközi díjugrató verseny világhírű versenyzőket és különleges vérvonalú versenylovakat csábított Diósgyőrbe.

A helyi lovasok sem vallottak szégyent

– A Grand Prix-n a legjobb hazai lovasok vettek részt – mondta Erdélyi Magdolna versenyigazgató, majd hozzátette: – a külföldieket német, osztrák, szlovén, szlovák, szerb, cseh, román és lengyel sportolók képviselték. A szervezők fontosnak tartották a feltörekvő, 6-7 éves lovak számára nyújtott szereplési lehetőséget, valamint a műfaj megismertetését a régió közönségével - megyénket nyolc lovas képviselte -, ezért még rajzversenyt is hirdettek.

A sorsoláson Gyömbér Klaudia Fédra kapott lehetőséget arra, hogy a verseny plakátján szereplő Clinta hátán bevonuljon az arénába, és felvezesse a nagydíj indulóit. A helyi lovasok közül Hmaidi Amina (Gyula Farm Miskolc LSC.) volt a legeredményesebb a hétvégén. A CSI U25-A versenyszámban két ezüstérmet, és egy negyedik helyezést "lovagolt össze" Americano-val a 135 centiméter magas akadályokon.

Novák Krisztina

Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton.

Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”!

Még több 360 fokos videóért iratkozz fel a Hírek 360 YouTube csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook oldalát!

A CIKK ÉRTÉKELÉSE:0.00 (0 szavazat)
0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5
Loading...

További videók
HÍRLEVÉL Szeretnéd megkapni
a legfrisebb tartalmakat?