No image

Középkori időutazás a Diósgyőri várba

Novák Krisztina
6 hónapja 0 komment
Megosztás:

Nagyszabású, három napos rendezvénysorozattal készültünk a nemzetközivé vált rendezvényre, ugyanis a huszadik jubileumát ünneplő Középkori Forgatag már egy minősített, európai fesztivál – tudtuk meg július utolsó hétvégéjén Novák Iréntől, a Miskolci Kulturális Központ Kft. ügyvezetőjétől.

Páncélosok a Gasztroplaccon

Pénteken a középkori forgatag legkeményebb hősei – a rendezvény plakátját viselő villamossal – a miskolci belvárosba kirándultak, “elfoglalták” a Gasztroplaccot és ízelítőt adtak a középkori rendezvényből. Szombaton az időjárás kicsit megtréfált mindenkit, de a látogatók kitartottak este kilencig, igaz az ajándékboltból elfogyott az összes esőkabát, sőt a várban található két doboznyit is elajándékozták a vendégek között. Utóbbinak köszönhetően a közönség három csoportra oszlott: kékekre, zöldekre és pirosakra. A vasárnap csodálatos napsütéssel és rekkenő hőséggel köszöntött mindenkit. A hétvége során négy alkalommal – mindkét nap délelőtt és délután – ismétlődtek a nagyobb lélegzetvételű programok, így azok, akiket a szombati eső elriasztott, nem maradtak le semmiről, másnap bepótolhattak mindent.

Változatos programok

Természetesen itt vannak az udvari mulattató zenészek, a zászlóforgatók, a gólyalábasok, a harcedzett páncélos lovagok, a Visegrádi Szent György Lovagrend és hosszasan sorolhatnám a hazai és határainkon túli hagyományőrzőket – mesélte Novák Irén. Kuriózumként szeretnék kiemelni egy cseh lovas kaszkadőr csapatot, akik már hollywoodi szuperprodukciókban is letették a névjegyük. A hétvége során négy alkalommal mutattak be hitelesen igazi lovagi tornát és kopjatörést. Továbbá első alkalommal szerveztünk apród- és udvarhölgy képzőt a legkisebbek számára. A gyerekek számára berendeztünk egy várat, ahol felpróbálhatták a korhű ruhákat, valamint korabeli illem és etikett tanácsokat is kaptak a Diósgyőri vár ifjú udvarhölgyeitől – tudtuk meg a főszervezőtől.

Novák Krisztina

Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton.

Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”!

Még több 360 fokos videóért iratkozz fel a Hírek 360 YouTube csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook oldalát!

A CIKK ÉRTÉKELÉSE:0.00 (0 szavazat)
0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5
Loading...

További videók
HÍRLEVÉL Szeretnéd megkapni
a legfrisebb tartalmakat?