No image

A mediball legjobbjai

Nánási Anita
2 hónapja 0 komment
Megosztás:

Országos bajnokságon mérték össze tudásukat a mediball szerelmesei Nyíregyházán.

– Százhúsz versenyző érkezett a megmérettetésre hazánk számos városából, tizenöt klub színeiben. A legfiatalabb résztvevőnk hétéves, a legidősebb pedig hetven feletti volt – ismertette a bajnokság részleteit Szilágyi Máté, a Magyar Mediball Egyesület elnöke. – A zsűri az egyéni és csoportos kreatív mozgásformákat is pontozta, illetve mediballmérkőzéseken is indulhattak a sportolóink.

A mediball érdekessége, hogy több válfajában is kiteljesedhetnek a versenyzők. A kreatív kategóriában nem egy előre begyakorolt koreográfiát mutatnak be a zsűrinek, hanem mindig a helyszínen, zenére, saját intuíciójukat követve mozognak a résztvevők, miközben labdájukat a szilikonhártyás ütőn kell tartaniuk. A mérkőzések alatt a versenyzőknek már szigorúbb szabályokat kell betartaniuk, és meghatározott mozdulatokkal kell átlendíteniük a labdát az ellenfél térfelére.

– Nagyon sokat dolgozunk azon, hogy népszerűsítsük ezt a sportágat, és örömmel látjuk, hogy egyre többen gyakorolják a mediballt – mondta el Szilágyi Máté. – Már külföldi megmérettetésekre is eljutottunk, a mostani bajnokságra pedig még Szlovákiából is eljött egy sportoló, és korábban volt már francia vendégünk is. A jövőben talán nemzetközi versenyeket is rendezhetünk Nyíregyházán.

A Magyar Mediball Egyesület elnöke hozzátette: a szabolcsi megyeszékhely a magyarországi mediball központja, hiszen a megalakulás óta itt van az egyesület székhelye, és már a külföldi sporttársak is centrumként tekintenek a városra.

Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”!

Még több 360 fokos videóért iratkozz fel a Hírek 360 YouTube-csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook-oldalát!

​​​​
A CIKK ÉRTÉKELÉSE:0.00 (0 szavazat)
0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5
Loading...

További videók
HÍRLEVÉL Szeretnéd megkapni
a legfrisebb tartalmakat?