No image

A természet varázsa

Nánási Anita
4 hónapja 0 komment
Megosztás:

Varázslatos Szatmár-Bereg címmel nyílt kiállítás a nyíregyházi Váci Mihály Kulturális Központban a napokban.

A megye szépségeit bemutató tájképeket és állatfotókat szemlélve nem is lehet kérdés a tárlat látogatói számára, hogy a fényképek készítője igazi rajongója a természetnek. Az alkotó, Habarics Béla a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóságának természetvédelmi tájegységvezetőjeként dolgozik, így mindennapos kapcsolatban áll a helyi élővilággal.

– Nagyon sok kollégámtól hallottam, hogy egy gyerekkori élménye indította el ebbe az irányba az életét. Nálam is így történt, ezért fontosnak tartom, hogy minél hamarabb ismertessük meg a kicsiket a természeti értékekkel – mondta el kérdésünkre Habarics Béla pár perccel a kiállítás megnyitója előtt. – Nem kell mindenkinek természetvédelemmel foglalkoznia, de ha látjuk és érezzük a fontosságát, akkor bármilyen tevékenységet végezzünk, tehetünk a minket körülvevő környezet hosszú távú fennmaradásárét.

A kiállított képek másfél év munkájának az eredményei, az alkotó maga is ennyi ideje foglalkozik komolyabban a fotózással - pedig egy laikus szemlélő számára sokkal nagyobb rutint, tapasztalatot sejtetnek. Az alkotó azt is elmondta: próbál olyat felvételeket készíteni és olyan részleteket megragadni, melyekkel kellemes érzéseket kelthet az emberekben.

– Ebben az a legszebb, hogy kint vagyok a természetben és láthatom ezeket a csodálatos mozzanatokat – tette hozzá Habarics Béla. – Ezek csodák, titkok, melyek kellő nyitottsággal szemlélve kiragadhatnak bennünket a XXI. század rohanásából. Nem kell hozzá pénz, csak egy kis idő és odafigyelés. Ha valaki a képeim hatására a természetben tölt hetente vagy havonta pár órát, akkor elértem a célomat.

Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”! Még több 360 fokos videóért iratkozz fel a Hírek 360 YouTube csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook oldalát!

​​​​
A CIKK ÉRTÉKELÉSE:0.00 (0 szavazat)
0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5
Loading...
Az értékeléshez be kell jelentkeznie!


További videók
0 Hozzászólás népszerűség szerint

Vélemény, hozzászólás?

HÍRLEVÉL Szeretnéd megkapni
a legfrisebb tartalmakat?