No image

Ágnes asszony egy vonatban mossa véres leplét

Nánási Anita
2 hónapja 0 komment
Megosztás:

A nyíregyházi VOKE Vasutas Művelődési Ház és Könyvtárban a magyar költészet napja alkalmából egy különleges kiállítással várták a versek és a képművészet kedvelődit.

Tamaskovics Gáborné saját bevallása szerint hobbiból készít csuhébabákat, azonban aki látja alkotásait, hamar megbizonyosodhat: a részletes, sok-sok munkaórát követelő illusztrációi nem csupán kellemes időtöltésről, hanem igazi szenvedélyről árulkodnak. A Vasutas Művelődési Ház és Könyvtár mesevonatában most május 3-ig bárki meggyőződhet erről a saját szemével, a "Versek által született..." című csuhészobor kiállítást szemlélve.

A tárlat megnyitóját április 11-ére, a magyar költészet napjára időzítették, nem véletlenül: a csuhészobor-kompozíciók Arany János, Petőfi Sándor és József Attila verseit elevenítik meg.

– A Magyar Kézművességért Alapítvány 2017-ben, az Arany János-emlékév alkalmából írt ki egy pályázatot , amelyre az Ágnes asszony és A walesi bárdok című költeményekhez készítettem illusztrációkat – mondta el Tamaskovics Gáborné arról, honnan jött az ötlet a kiállított tárgyak elkészítéséhez. – A kedvenc verseimet választottam, és úgy gondoltam, hogy ezeket az általános és középiskolás gyerekek is felismerik majd.

A pályázatot követően több jelenet is elkészült, majd összegyűlt egy olyan mennyiségű anyag, amely megtölthet egy kiállítóteret. Az alkotó hozzátette: minden csuhébaba egyedi, soha nem készít két ugyanolyat. Egy-egy szobor elkészítése egy órát is igénybe vesz, de ezzel még nincs vége a munkának, hiszen a jelenetek megalkotásához több kiegészítő is szükséges.

Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”! Még több 360 fokos videóért iratkozz fel a Hírek 360 YouTube csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook oldalát!

​​​​
A CIKK ÉRTÉKELÉSE:0.00 (0 szavazat)
0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5
Loading...
Az értékeléshez be kell jelentkeznie!


További videók
0 Hozzászólás népszerűség szerint

Vélemény, hozzászólás?

HÍRLEVÉL Szeretnéd megkapni
a legfrisebb tartalmakat?