No image

Akik hangszerek nélkül zenélnek: az Acapellart koncertjén jártunk

Nánási Anita
9 hónapja 0 komment
Megosztás:

Az Illés Együttes és a The Beatles slágereit is előadta a hangszeres kíséret nélkül játszó énekegyüttes.

Az Acapellart elmaradt koncertjét pótolta a Zene Sóstón rendezvénysorozat keretein belül múlt szombaton. A formáció - mint ahogyan azt a név is mutatja - az acapella-stílust képviseli.

Magyar Péter, az Acapellart Énekegyüttes művészeti vezetője kérdésünkre elmondta: a hat tagú formáció 2013-ban alakult a Kodály Zoltán Általános Iskola egykori tanulóiból.

– Az énekegyüttesünk nagy tisztelettel tekint az angol King’s Singers-re, alapvetően az ő nyomdokaikban próbálunk haladni – tette hozzá Magyar Péter. – A reneszánsz komolyzenétől kezdve a XX. századi modernig éneklünk hangszeres kíséret nélküli műveket. Így a repertoárunk nagyon széles, hiszen több évszázadnyi zenei anyagot ölel át.

Magyar Péter szerint a közönség sokszor nem tudja hova tenni, amikor megtudják, hogy egy férfi kórust fognak hallani - viszont nagy szeretettel fogadják őket, és a fellépések után sok pozitív visszajelzést kapnak.

NA

Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”! Még több 360 fokos videóért iratkozz fel a Hírek 360 YouTube csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook oldalát!

​​​​
A CIKK ÉRTÉKELÉSE:0.00 (0 szavazat)
0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5
Loading...
Az értékeléshez be kell jelentkeznie!


További videók
0 Hozzászólás népszerűség szerint

Vélemény, hozzászólás?

HÍRLEVÉL Szeretnéd megkapni
a legfrisebb tartalmakat?