No image

Állásbörze: mindenkinek, aki keres vagy kínál

Ungi Lajos
1 éve 0 komment
Megosztás:

Mintha egy álláshirdetésekkel foglalkozó portál lépett volna ki a számítógép képernyőjéről a nyíregyházi Continental Aréna csarnokába a Kelet-Magyarország Állásbörzéjén. Sőt, még annál is többet nyújtott: hiszen az érdeklődők személyes tájékoztatást is kaphattak a megyében betöltésre váró munkakörökről.

Közel hatvan cég több mint ötszáz állásajánlattal érkezett a Kelet-Magyarország napilap második Állásbörzéjére. A helyszínül szolgáló Continental Arénába a megye egész területéről érkeztek kiállítók.

Az esemény ünneplélyes megnyitóján Román István, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye kormánymegbízottja arról beszélt, hogy a megyében már munkaerőhiány észlelhető, és amíg 2010-ben 185 ezer ember, a 2017-es adatok szerint 250 ezer ember dolgozott.

- Növekszik a gazdaság. - mondta dr. Karakó László, az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója. Hozzátette, hogy a 2010-es tervekben szereplő, tíz év alatt egymillió munkahely teremtése már több mint 700 ezernél tart, és a jelenlegi növekvő tendenciát őrizve megvalósulhat a kitűzött cél.

Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza Megyei Jogú város polgármestere is köszöntötte a résztvevőket, és kifejezte reményét, hogy az állásbörze sikeres lesz. Szabó István, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés alelnöke arról beszélt, hogy a magyar gazdaság régen nem látott, szép eredményeket produkál. Nyéki Zsolt, a szervező Kelet-Magyarország főszerkesztője elmondta: sok látogató már önéletrajzzal a kezében érkezik az állásbörzére.

A kiállítók között cégek, iskolák és szakképzési centrumok is helyet kaptak. Voltak, akik a munkaerőpiaci igényekhez igazodó képzéseket kínáltak, más standok kiállítói arról tájékoztatták az érdeklődőket, hogy pontosan milyen álláslehetőségek vannak számukra.

A Continental Aréna csarnokában nem akadt olyan kiállító, amelynek standjánál nem jelentek volna meg érdeklődők. Azokra is hosszú és tartalmas program várt, akik látogatóként érkeztek, hiszen több száz állásról érdeklődhettek. Az állásbörzével párhuzamosan egy szakmai fórum is zajlott a csarnokban.

NA

Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”! Még több 360 fokos videóért fel iratkozz fel a Hírek 360 YouTube csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook oldalát!

​​​​
A CIKK ÉRTÉKELÉSE:0.00 (0 szavazat)
0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5
Loading...
Az értékeléshez be kell jelentkeznie!


További videók
0 Hozzászólás népszerűség szerint

Vélemény, hozzászólás?

HÍRLEVÉL Szeretnéd megkapni
a legfrisebb tartalmakat?