No image

Állati ez a kánikula

Dóra Nagy
8 hónapja 0 komment
Megosztás:

Nem csak az emberek, a debreceni állatkert lakóinak egy része is nehezen viseli a hőséget.

Debrecen. Míg a bolygónk meleg élőhelyeiről származó tevék, struccok, jávor antilopok és ázsiai oroszlán egész jól vannak ezekben a napokban, addig például a szibériai tigrisek, a vörös pandák és az észak-kínai leopárd megfelelő közérzetének kialakulásához az embereknek is hozzá kell járulniuk. A Dél-Afrikából származó pingvinek meglepően jól tűrik a nyár okozta megpróbáltatást, de azért az ő medencéjükbe a szokottnál gyakrabban engednek hideg vizet.

A gondozók tapasztalatai szerint a hűvösebb élőhelyekhez szokott állatok ilyenkor általában levertek, és kevesebbet esznek, mint általában. Nekik egyebek mellett lédús takarmányokkal, klímázott házikókkal, párologtatókkal kedveskednek.

A Madagaszkár szigetéről származó gyűrűsfarkú makik az állatkert „sztárjai” közzé tartoznak. Szinte állandó játékukkal gyakran csalnak mosolyt a látogatók arcára. A kameránk iránt is élénken érdeklődő kis majmok ezekben a kánikulai napokban hajlamosak többet rivalizálni egymással. Ezen sok gyümölcs, például görögdinnye, mazsola és jégrém adásával igyekeznek enyhíteni a gondozók.

Az állatkert igazgatója, Nagy Gergely Sándor szerint nem igazán a nappali 30–35 fokkal van probléma, hanem azzal, hogy éjszaka sem hűl le rendesen a levegő. Emiatt ugyanis az állatok nem tudják rendesen kipihenni magukat.

Orosz Csaba

Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”! Még több 360 fokos videóért fel iratkozz fel a Hírek 360 YouTube csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook oldalát!

​​​​
A CIKK ÉRTÉKELÉSE:0.00 (0 szavazat)
0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5
Loading...
Az értékeléshez be kell jelentkeznie!


További videók
0 Hozzászólás népszerűség szerint

Vélemény, hozzászólás?

HÍRLEVÉL Szeretnéd megkapni
a legfrisebb tartalmakat?