No image

Az államalapítást ünnepelték Nyíregyházán is

Nánási Anita
8 hónapja 0 komment
Megosztás:

A megyeszékhelyen is megemlékeztek augusztus 20-án az államalapítás, Szent István király és az új kenyér ünnepéről.

– Amikor felidézzük a magyar állam alapításának korát és István király szellemiségét méltatjuk, akkor nem csak dicső elődünkről, hanem a magyar nemzet sorsáról, küldetéséről, történelmi szerepéről is megemlékezünk – mondta el ünnepi beszédében kedden dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere. – Ha ezt tesszük, akkor a józan előrelátásról, a szilárd alapokról, rettentő sok munkáról, számos ellentétről és dicső összefogásokról is emlékeznünk kell. Arról a hitről és elkötelezettségről, melyről nem csak történelmi nagyjaink, hanem az egész nemzet számtalanszor tanúbizonyságot tett.

A nyíregyházi ünnepségen átadták a városi kitüntetéseket. Díszpolgári címet kapott dr. Puskás Nándorné Oláh Júlia a népművészet és a népi kultúra fennmaradásért végzett kiemelkedően magas színvonalú munkájáért. Az Inczédy György-díjat az idén Siklós Ádám Györgyné pedagógus, Makó Pál népzenész, dr. Sipos Béla állatorvos, Zsíros Andrásné szociális szakgondozó és Kovács László István pedagógus vehette át.

A díjátadó után a történelmi egyházak képviselői megszentelték az új kenyeret, majd az ünneplő közönség megtekinthette az Aratóünnep című előadást a 9. Nyírség Nemzetközi Néptáncfesztiválon résztvevő együttesek közreműködésével.

Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”!

Még több 360 fokos videóért iratkozz fel a Hírek 360 YouTube-csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook-oldalát!

​​​​
A CIKK ÉRTÉKELÉSE:0.00 (0 szavazat)
0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5
Loading...

További videók
HÍRLEVÉL Szeretnéd megkapni
a legfrisebb tartalmakat?