No image

"Az a legfontosabb, hogy jól érezzék magukat a színpadon"

Nánási Anita
11 hónapja 0 komment
Megosztás:

Nyíregyházán, a Kossuth Lajos Evangélikus Gimnáziumban rendezték meg a Kárpát-Medencében Élek Szólótáncversenyt a Free Dance és a Bíborka Alapfokú Művészeti Iskolák szervezésében.

Andóné Kujbus Nóra, a Free Dance Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója kérdésünkre elmondta: hat korcsoportban és három különböző kategóriában indulhattak a táncosok, kisiskolások és hatvanhoz közeliek egyaránt színpadra léptek.

– Nagyon sok hagyományőrző jelentkezett – tette hozzá. – Büszkeséggel tölt el, hogy Kapuvár, Vitnyéd, Veresegyháza és Makó mellett megyénkből is számos versenyző érkezett, többek között Nagyecsed, Demecser, Gégény, Nyítass és Nyírtelek képviseletében.

A Kárpát-Medencében Élek Szólótáncversenyen a Bürkös Zenekar húzta a talpalávalót. A nap folyamán összesen 120 táncos produkciót nézhetett meg a zsűri és a közönség. Andóné Kujbus Nóra kiemelte: a férfi szólókban főleg Felső-Tisza-vidéki, míg a páros produkciókban bökönyi táncokat várt a zsűri, a hagyományőrző kategóriákban azonban mindenki a saját táncát hozta.

– A zsűri egy meghatározott szempontrendszer alapján pontoz – mondta el az intézményvezető. – Nagyon fontos, hogy a tánc improvizatív legyen, illetve az értékelésnél a viselet, az énektudás, a ritmika és a dinamika is közrejátszik. Azonban az a legfontosabb, hogy a táncosok jól érezzék magukat a színpadon, és mindennapok során is szívesen mozduljanak meg népzenére.

Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”! Még több 360 fokos videóért iratkozz fel a Hírek 360 YouTube csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook oldalát!

​​​​
A CIKK ÉRTÉKELÉSE:0.00 (0 szavazat)
0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5
Loading...

További videók
HÍRLEVÉL Szeretnéd megkapni
a legfrisebb tartalmakat?