No image

Az ország legjobb extrém kerékpárosai Püspökladányban

Kiss Dóra
9 hónapja 0 komment
Megosztás:

Csaknem száz versenyző hajmeresztő mutatványokkal, bringás trükkökkel kápráztatta el a közönséget az Extreme Bike Day-en.

Egy talpalatnyi kihasználatlan hely sem volt vasárnap a püspökladányi Gellér Sándor Sportcentrumban, harmadik alkalommal szervezték meg ugyanis a ladányi triálosok az Extreme Bike Dayt. Öt épített versenypálya, egy gyakoroló pálya és a flatlandeseknek (trükköket bemutató BMX-esek – a Szerk.) szabadon hagyott terület töltötte ki csarnokot, az elkerített részek közötti folyosókon pedig az éppen használaton kívüli biciklik pihentek.
A bicikli szó hallatán ne gondoljunk egyből a hagyományos kétkerekű kerékpárokra (bár olyanok is voltak), de főként nyereg nélküli egy- és kétkerekű triál bringákat és BMX-eket láthattunk.

A lelátóról igencsak figyelni kellett, hiszen egyszerre több pályán zajlott a verseny, bringások ugráltak raklapról raklapra, középen pedig a flalandesek trükköztek.
– Az Extreme Bike Day szinte egyedülálló rendezvény Magyarországon, hiszen egykerekesek, BMX-esek és triálosok egy fedett csarnokban bringáznak és versenyeznek. Annyira sokan vagyunk, hogy az időterven módosítani kellett, mert nem számítottunk ennyi versenyzőre – mondta el Vígh Tamás, az Extreme Bike Day megálmodója.

Szezonzáró verseny

Több mint nyolcvan versenyző volt a sárréti városban november utolsó vasárnapján. Magyarország több pontjáról érkeztek bringások, valamint Romániából és Szlovákiából is jöttek, sőt egy kanadai bringás is ringbe szállt.
– Ez már a szezon vége, februárban volt az előző versenyünk, akkor az emberek már bizseregnek, hogy lehessen menni biciklizni, a novemberben pedig lecsendülnek – tudtuk meg Vígh Tamástól.
Bár alapvetően egy fiatalos sportágról beszélünk, az Extreme Bike Day-en egyértelművé vált, hogy lesz utánpótlás, hiszen a versenyzők között jócskán láttunk egészen kicsiket is. A pályákat a ladányi triálosok építették több mint száz raklap, ötven talpfa és kilenc színpadelem felhasználásával.

Összetartó közösség

Püspökladányban esténként a város adott pontjain gyakran összefuthatunk extrém kerékpárosokkal, a csapat pedig folyamatosan bővül.
– Zagyva Ákos és jómagam már több mint hat éve űzzük ezt a sportot, rajtunk kívül vannak kezdők, akik a triállal foglalkoznak, de BMX-esek és egykerekesek is akadnak. Ez egy viszonylag zárt közösség, kevesen vagyunk, de mindenkit szívesen látunk. Ha valaki odajön és azt mondja, szeretné kipróbálni magát, akkor hárman odatolják a biciklit mondván: gyere, próbáld ki. Baráti kapcsolatok vannak, számíthatunk egymásra – beszélt Vígh Tamás a csapatról.
Az összefogás most is érződött, hiszen a szervezésben Czibere Gyula, a Magyar Kerékpáros Szövetség triál szakágvezetője is segédkezett, a kecskeméti László Krisztián az egykerekes közösséget fogta össze, Fábián Márk, az egykerekes világbajnok pedig a pályák kijelölésében állt a ladányi srácok rendelkezésére.

Kiss Dóra

Nézz körbe 360 fokban!


A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”!

Még több 360 fokos videóért fel iratkozz fel a Hírek 360 YouTube csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook oldalát!

​​​​
A CIKK ÉRTÉKELÉSE:0.00 (0 szavazat)
0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5
Loading...
Az értékeléshez be kell jelentkeznie!


További videók
0 Hozzászólás népszerűség szerint

Vélemény, hozzászólás?

HÍRLEVÉL Szeretnéd megkapni
a legfrisebb tartalmakat?