No image

Berregő motorok, csikorgó gumik: ilyen volt a K Z Invest Kupa

Nánási Anita
9 hónapja 0 komment
Megosztás:

Aki benzingőzös majálisra vágyott, megtalálhatta számításait a nyíregyházi autóspiacon: a K Z Invest Kupa második fordulóján az amatőr autóversenyzők állhattak rajthoz.

– Közel húsz esztendeje rendezünk autóversenyeket egy nagyon kedves barátommal, Soós Szabolccsal – mondta el a helyszínen Bereczki Norbert, a megmérettetés egyik szervezője. – Nagyrészt Debrecenre és környékére összpontosítottunk, amíg néhány évvel ezelőtt megtaláltuk ezt a szenzációs helyszínt. Azóta Nyíregyházán is biztosítunk szórakozási lehetőséget az amatőr versenyzők számára.

Az eseményen hét különböző kategóriában állhattak rajthoz a pilóták - mint megtudtuk, erre azért van szükség, hogy az egyenlő esélyek érdekében egy 1000 köbcentis autó ne egy 4000 köbcentissel vegye fel a versenyt. A K Z Invest Kupa reggelén összesen kilencvenhét rajtszámot osztottak ki, amely körülbelül hatvan-hetven versenyzőt jelenthet, hiszen aki nagyobb kihívást keresett, akár több kategóriában is indulhatott. Sőt: egy nyitott kör bevezetésével még több versenyzési lehetőséget biztosítottak a szervezők.

– A résztvevők összetételét tekintve megfigyelhető némi rotáció, hiszen vannak, akik kiöregszenek vagy nincs anyagi lehetőségük a versenyzés folytatásra – tette hozzá Bereczki Norbert. – A létszám azonban nagyjából állandó: Nyíregyházán általában körülbelül száz, Debrecenben pedig százharminc-száznegyven indulóval büszkélkedhetünk. Vannak, akik már egy évtizede versenyeznek, de akadnak olyanok is, akik csak egy éve.

A K Z Invest Kupa mindenki számára nyitott volt, aki rendelkezik jogosítvánnyal, bukósisakkal és egy megfelelő műszaki állapotú autóval.

Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”! Még több 360 fokos videóért iratkozz fel a Hírek 360 YouTube csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook oldalát!

​​​​
A CIKK ÉRTÉKELÉSE:0.00 (0 szavazat)
0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5
Loading...

További videók
HÍRLEVÉL Szeretnéd megkapni
a legfrisebb tartalmakat?