No image

Bőrük a cégér

Kiss Dóra
5 hónapja 0 komment
Megosztás:

A peelingezést több évig kell tanulni, komoly vizsgákhoz kötik.

A csodás bőr titkáról, a peelingről, a szakmai elkötelezettségről és a jó kozmetikus ismérveiről beszélgettünk Vetési Anitával, többszörösen is elismert peeling szakemberrel.
– Az elnevezés az angol „peel” szóból ered, mely hámozást, esetünkben hámlasztást jelent, ami a bőr felületmegújító eljárását foglalja magába. Ezzel az eljárással a kozmetikában magasabb szintű bőrproblémákra tudunk megoldást kínálni aknés-, pigmentfoltos-, rosaceás-, idősödő-, napkárosodott bőrű vendégeinknek. Ez az eljárás a vendég, illetve a kezelő részéről is nagy odafigyelést igényel, az otthonápolás során bizonyos szabályokat be kell tartani; nem szabad például szaunába mennie, az erős izzasztó sportokat, a szoláriumot is kerülni kell a hámlasztás során, ugyanis érzékennyé válik ilyenkor a bőr felső rétege, hajlamosabb lesz hiperpigmentációra. Magukat a hámlasztásokat télen végezzük legfőképpen, napfénymentes időszakokban – ismertette a folyamatot Vetési Anita.

Savakkal dolgoznak

Főként kezelő kúrákat ajánlanak, amik általában hat alkalmat ölelnek fel, problémás bőr esetén a kezelés túlnyúlhat. A kúra hossza függ attól is, hogy a vendég bőre milyen gyorsan reagál azokra az anyagokra, amelyeket a kezelés során használnak. Ezek a szerek különböző erősségűek és különböző összetételűek, lényegében savakról van szó; retinolt, tej-, kojik-, glikol- és szalicilsavat használnak a kozmetikában. A kezelések tehát nagy felelősséggel járnak.
– Egy szolgáltató szakember már a vendég üzletbe lépésekor felelősséget vállal, hiszen a leendő páciens bizalommal van a szolgáltató iránt. Komolyabb beavatkozás esetén – akár több hónapos kúra során – ez a felelősség nem szűnik meg a vendég üzletből való távozásakor sem. Ilyenkor ugyanis úgynevezett nyomonkövetés, kapcsolattartás következik, a bőr állapotától függően – mondta el Vetési Anita.

Magas szintű tudás

A kozmetikai eljárások során elengedhetetlen a szakmai tudás és a megfelelő tapasztalat, valamint az, hogy felismerje szakmai és kompetenciabeli határait; hogy hol van az a pont, ahol már magasabb tudással bíró szakértő bevonásával tud eredményt produkálni.
– A szakmai tudásán és tapasztalatán kívül emberi hozzáállás szempontjából is vizsgáznunk kell munkánk során. A komplex bizalomteremtésnek több összetevője is van. Egyrészt fontos a szakember magabiztos fellépése, elengedhetetlen a jó kommunikációs készség, mivel a vendégnek teljes körű tájékoztatást kell adnia az eljárással kapcsolatban. Kellő precizitás szükséges a pontos diagnózis felállításához, mely során a látható problémán túl, betekintést nyer a vendég életvitelébe, étkezési szokásaiba, esetleges betegségeibe, allergiára. Fontos továbbá az empátia, a nagyfokú türelem, mivel egy több hónapon át tartó kezeléssorozat próbára teszi a vendég türelmét – osztotta meg véleményét Vetési Anita, majd hozzátette; a megbízható szakember elérhetővé teszi magát a kezelt vendégei számára. A hitelesség ebben a szakmánkban kifejezetten számít, hiszen a vendégnek a bőrünk a cégér.

Kiss Dóra

Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”!

Még több 360 fokos videóért fel iratkozz fel a Hírek 360 YouTube csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook oldalát!

​​​​
A CIKK ÉRTÉKELÉSE:0.00 (0 szavazat)
0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5
Loading...
Az értékeléshez be kell jelentkeznie!


További videók
0 Hozzászólás népszerűség szerint

Vélemény, hozzászólás?

HÍRLEVÉL Szeretnéd megkapni
a legfrisebb tartalmakat?