No image

Bringanap az egyetemen

Kiss Dóra
8 hónapja 0 komment
Megosztás:

Hagyományteremtő céllal, első alkalommal rendezte meg a Tour de DE elnevezésű bringanapot a Debreceni Egyetem Sporttudományi Koordinációs Intézete kedden. Főként egyetemisták pattantak biciklire ezúttal, és tekertek a Debreceni Egyetem campusait összekötő kerékpárutakon.

– Mint egyetemi egység, ami sporttudományi képzéssel, kutatással, oktatással foglalkozik, egyfajta társadalmi szerepvállalás is a feladatunk. Azt gondoljuk, szélesíteni kell azon rendezvényeink körét, amelyek nemcsak az egyetemi polgárságot célozzák meg, hanem a város lakosait is. Az ilyen programokon a rendszeres testedzés, a fizikai aktivitás életmódra gyakorolt hatását próbáljuk hangsúlyozni – mondta el a Tour de DE kapcsán dr. Balogh László, a Sporttudományi Intézet Igazgatója.

Az eseményhez csatlakozott Széles Diána alpolgármester is, aki hangsúlyozta, hogy Debrecen egy kerékpáros város.
– Az elmúlt években óriási fejlődésen ment keresztül a település, hiszen mára 80 kilométer összefüggő kerékpárút-hálózattal rendelkezünk. Azt a döntést is meghoztuk, hogy a belvárosban – a gyalogos forgalom rovására – kerékpárút felfestéseket biztosítunk, ezzel is könnyítve a biciklisek közlekedését – mondta el az alpolgármester.
A tervek szerint két év múlva fejeződnek be a kerékpárút-hálózatra vonatkozó fejlesztések, így a jövőben több mint száz kilométeren lehet Debrecenben bringázni.

Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”!

Még több 360 fokos videóért fel iratkozz fel a Hírek 360 YouTube csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook oldalát!

​​​​
A CIKK ÉRTÉKELÉSE:0.00 (0 szavazat)
0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5
Loading...
Az értékeléshez be kell jelentkeznie!


További videók
0 Hozzászólás népszerűség szerint

Vélemény, hozzászólás?

HÍRLEVÉL Szeretnéd megkapni
a legfrisebb tartalmakat?