No image

Chuck Norris is így edzett

Dóra Nagy
1 éve 0 komment
Megosztás:

A fizikai munka mellett mentális munkával is párosul a kick-box.

A küzdősportok családjába különböző harcművészeti elemekből álló sportok tartoznak: boksz, kick-box, önvédelem, kempo és így tovább – nem mellékesen Bruce Lee is a felsoroltak miatt tudott olyan magasságokba rúgni. Kameránkkal a debreceni Supreme Fight Team egyik vegyes edzésén jártunk, hogy közelebbről is megismerkedjünk az alapokkal.
– A boksz és a kick-box is az erős és kemény edzéseken alapulnak. A titok, hogy komplex, gyors és intenzív sport ez, az edzéseken mindenki kipurcanásig csinálja a gyakorlatokat – magyarázta Papp László, az egyesület vezetője. – Ha visszamenőleg nézem, akkor 7–8 éve vált divatsportággá a kick-box. Nem utolsó sorban mindenki ismeri az akciófilmekből a sportot, amellyel kapcsolatosan sok műsort és versenyt is látunk a tv-ben – mondta.

A sportolók a teremben az ütésekbe és rúgásokba mindent beleadtak, szenvedéllyel sportoltak. Ahogy mondani szokták, itták az edző szavait.
– Önvédelemmel kezdtem, és utána átjöttem a kick-boxba. Legutóbb kempoversenyen indultunk, ami hasonlít a kick-boxra, ám annyiban különbözik, hogy van benne földharc, vagyis levihetjük az ellenfelet a földre – mondta Deli Anna, magyar bajnok. – Kijutottam az áprilisban Budapesten rendezett XV. IKF Kempo Világbajnokság és Világkupára, ahol Magyarországot képviselve saját kategóriámban harmadik helyezést értem el – büszkélkedett Anna. A sportoló azt is elmondta, hogy nőként nehéz dolga van, hiszen a férfiak felsőtestéhez van „kitalálva” ez a sport, de idővel beleerősödhetnek a nők is.

Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”! Még több 360 fokos videóért fel iratkozz fel a Hírek 360 YouTube csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook oldalát!

​​​​
A CIKK ÉRTÉKELÉSE:0.00 (0 szavazat)
0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5
Loading...
Az értékeléshez be kell jelentkeznie!


További videók
0 Hozzászólás népszerűség szerint

Vélemény, hozzászólás?

HÍRLEVÉL Szeretnéd megkapni
a legfrisebb tartalmakat?