No image

Családi nap a múzeumban

Nánási Anita
3 hete 0 komment
Megosztás:

Építőkockákból és színes papírdarabokból gondolták újra a világhírű magyar festő alkotásait.

Totóval, kollázs- és építőkockakép-készítéssel várták a kicsiket és a nagyokat szombaton a Jósa András Múzeumban, a Szinyei családi napon. A játékos programot a nagy sikerre való tekintettel már másodjára rendezték meg, az apropó az intézményben látható Szinyei Merse Pál-kiállítás.

– Kollázstechnikával újragondoltunk egy Szinyei-képet, egy reprodukció segített megtalálunk a megfelelő színeket – mutatta be az egyik kreatív foglalkozást Vécseyné Lakatos Bernadett, a Jósa András Múzeum múzeumpedagógusa.

– Különböző magazinokat téptünk kis darabokra, majd egymás mellé ragasztgattuk őket, ebből állt össze a végleges mű. A családi nap alkalmával mindenképpen alkotásra akartuk buzdítani a résztvevőket, ez a technika pedig alkalmas arra, hogy egyszerre sokan részt vegyenek egy kép létrehozásában.

„Tekerd” újra Szinyeit címmel a Wesselényi Miklós-középiskola legókockákból képeket építő diákcsapata is kreatív időtöltésre várta az érdeklődőket, közösen a festő Léghajó című festményét készítették el, egy kis csavarral.

– Nem az eredeti színeket használtuk, egy kicsit élénkebbekkel dolgoztunk, a mozaikot körülbelül húszezer kockából négy óra alatt készítettük el – mondta el Hudák Zsolt, az iskola tanára és a Tekerd! csoport vezetője. – Megnéztük, Szinyei alkotásai közül melyiket hogyan tudnánk feldolgozni úgy, hogy visszaadhassuk az eredeti kép hangulatát, így esett a választás a Léghajóra.

A Szinyei impressziói című kiállítást november 24-ig ­tekinthetik meg az érdeklődők.

Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”!

Még több 360 fokos videóért iratkozz fel a Hírek 360 YouTube-csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook-oldalát!

​​​​
A CIKK ÉRTÉKELÉSE:0.00 (0 szavazat)
0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5
Loading...

További videók
HÍRLEVÉL Szeretnéd megkapni
a legfrisebb tartalmakat?