No image

Cuki cinkék és meggyet termő rózsa

Nánási Anita
2 hónapja 0 komment
Megosztás:

A Madarak és fák napján a nyíregyházi Tuzson János Botanikus Kertben többek között madárgyűrűzés, odúkészítés és az év fájnak elültetése szerepelt a programok között.

Az arborétumban elsősorban óvodás és kisiskolás csoportokat vártak a természet ismeretéhez és szeretetéhez kötődő programokkal.

– Az évek óta ide járó csoportok a megszokott programokkal találkozhattak a botanikus kertben, a szokásokhoz híven több állomáson vártuk különböző feladatokkal a gyerekeket – mondta el Dr. Csabai Judit, a Nyíregyházi Egyetem Műszaki és Agrártudományi Intézetének egyetemi adjunktusa. – A nap folyamán többek között festés, madárodú készítés és madárgyűrűzés is szerepelt a programok között, valamint a hagyományokhoz híven elültettük az év fáját, amely az idei évben a sajmeggy, más néven a mahalevmeggy.

Az év fájáról megtudtuk: egy tájalkotó, őshonos növény, amely egy rózsaféle - a rosaceae-k családjába tartozik. A sajmeggyet a mezőgazdaságban és a kertészetekben is hasznosítják. Dr. Csabai Judit hozzátette: sokan úgy hiszik, az év fájának mindig egy különlegességet választanak, holott ez nincs így. A program éppen arról szól, hogy azokra a fajokrais felhívják a figyelmet, melyek körülvesznek minket, megtalálhatjuk őket az erdőben, vagy éppen a rovarbeporzás miatt fontosak.

– Az óvodás és alsó tagozatos korosztály nagyon nyitott a természet szeretetére – nyilatkozta az egyetemi adjunktus. – Ebben közrejátszhat az is, hogy napjainkban az oktatásban is nagyobb szerepet kap környezetünk védelme. Azt gondolom, hogy egy későbbi életkorban távolodnak el valamiért a gyerekek, a mai programon részt vevők azonban nagyon fontosnak tartják az állat- és növényvilágot.

Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”! Még több 360 fokos videóért iratkozz fel a Hírek 360 YouTube csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook oldalát!

​​​​
A CIKK ÉRTÉKELÉSE:0.00 (0 szavazat)
0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5
Loading...
Az értékeléshez be kell jelentkeznie!


További videók
0 Hozzászólás népszerűség szerint

Vélemény, hozzászólás?

HÍRLEVÉL Szeretnéd megkapni
a legfrisebb tartalmakat?