No image

Egész nap táncoltak

Nánási Anita
3 hónapja 0 komment
Megosztás:

A jövő nagy táncosai is színpadra léphettek szombaton a szabolcsi megyeszékhelyen.

Nyíregyháza. Tizennyolcadik alkalommal rendezte meg a Martin György Néptáncszövetség Nyíregyházán az Országos Ifjúsági Néptáncfesztivált. A rendezvénynek a Váci Mihály Kulturális Központ adott otthont, a megmérettetésen két nyíregyházi társulat, a Lókötő Táncegyüttes és a Kisfigurás Táncegyüttes is színpadra lépett. Rajtuk kívül Békéscsabáról, Békésről, Szennáról, Debrecenből, Hajdúnánásról, Gencsapátiról és Szolnokról érkeztek táncosok.

– Sikerült a rendezvény zsűrijének felkérnünk Kocsis Enikőt, a Szentendre Táncegyüttes művészeti vezetőjét, illetve Taba Csabát, a Fóti Művészeti Szakgimnázium  művészeti vezetőjét  – mondta el lapunknak Demarcsek György, a Martin György Néptáncszövetség alelnöke. – Az együttes produkciót értékelte még Makovinyi Tibor, a Kárpát-medencei Öregtáncos Együttesek Szövetségének elnöke, illetve Sikentáncz Szilveszter, az Örökség Gyermek Népművészeti Egyesület elnöke.  A zsűri elnöke Szűcs Gábor, a Jászság Népi Együttes vezetője volt.

A zsűri többek között értékelte a koreográfiát, a dramaturgiát, a táncosok technikai felkészültségét, illetve még azt is, hogy a viseletek megfeleltek-e a bemutaott tájegységeknek. A legeredményesebb táncegyüttesek nívó- és különdíjakat vihettek haza.

– Egy érdekes újítása is van ennek a fesztiválnak: minden együttes felajánlott egy tárgyat, amely jellemző a saját teleplésükre, folklórjukra. A zsűri ezeket az ajándékokat is odaítélte más csoportoknak, szólistáknak, koreográfusoknak – tette hozzá Demarcsek György.

A néptáncfesztivált egy gálaműsor egy jó hangulatú táncház zárta szilágysági hagyományőrző táncosok részvételével, a talpalávalót egész nap a Bürkös Zenekar húzta.

Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”!

Még több 360 fokos videóért iratkozz fel a Hírek 360 YouTube-csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook-oldalát!

​​​​
A CIKK ÉRTÉKELÉSE:0.00 (0 szavazat)
0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5
Loading...

További videók
HÍRLEVÉL Szeretnéd megkapni
a legfrisebb tartalmakat?