No image

Egészségben, betegségben: az endometriózisban szenvedőkért futottak

Nánási Anita
5 hónapja 0 komment
Megosztás:

Jótékonysági futást rendeztek augusztus 11-én vasárnap Nyíregyházán, az Erdei tornapályán. Az eseményt az endometriózissal küzdő nőket és családjaikat támogató, „Együtt Könnyebb” Női Egészségért Alapítvány szervezte.

Nem csak a sportolás szeretete kötötte össze a futókat: valamennyien sárga szalagot tűztek a szívük fölé, ez jelképezi az endometriózis elleni küzdelmet világszerte. A nyíregyházi Erdei tornapályán akár az egész család rajthoz állhatott, emellett a kicsiket kiegészítő gyerekprogramok, a felnőtteket pedig szakszerű tájékoztatás várta.

A rendezvény megnyitóján Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere és Dr. Adorján Gusztáv, a Jósa András Oktatókórház főigazgatója köszöntötte a megjelenteket.

– Az endometriózis egy nőgyógyászati betegség – mondta el kérdésünkre Salamon Adrienn, az „Együtt Könnyebb” Női Egészségért Alapítvány kuratóriumának elnöke. – A betegség során méhnyálkahártya-szerű szövet kerül a méhen kívülre. Érintheti a vesét, a húgyhólyagot, valamelyik bélszakaszt, vagy akár a tüdőt is. Legjellemzőbb tünetei a fájdalmas menstruáció és szexuális együttlét.

Salamon Adrienn hozzátette: egy kutatás szerint minden második fájdalmas menstruációval küzdő nőnek endometriózisa van. Akár meddőséghez is vezethet és nagyon fontos, hogy minél korábban diagnosztizálják.

– Egy családi programot hoztunk létre, hiszen az endometriózis nem csak a betegekre, hanem az egész családjukra hatással van – mutatta be a rendezvény célját Porkoláb Lászlóné, a szervező alapítvány nyíregyházi projektvezetője. – Szeretnénk felhívni az emberek figyelmét erre a betegségre, illetve a családi egészség, összetartás és támogatás fontosságára.

A nyíregyházi jótékonysági futáson a gyerekek kétszer indulhattak egy 800 méteres pályán, a felnőttek pedig egy 3,5 és egy 7,5 kilométeres távot is teljesíthettek.

Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”!

Még több 360 fokos videóért iratkozz fel a Hírek 360 YouTube-csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook-oldalát!

​​​​
A CIKK ÉRTÉKELÉSE:0.00 (0 szavazat)
0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5
Loading...

További videók
HÍRLEVÉL Szeretnéd megkapni
a legfrisebb tartalmakat?