No image

Egy emberként énekelt a tömeg a Halott Pénz koncertjén

Ungi Lajos
3 hónapja 0 komment
Megosztás:

Amikor több ezer ember énekli egyszerre, teli torokból, hogy van valami a levegőben, akaratlanul is az eszünkbe jut, hogy talán tényleg van: mégpedig a zene, ami, szólaljon meg az ország bármelyik pontján, mindenhol tudják a szövegét. A Halott Pénz vasárnap adott koncertet a VIDOR Fesztiválon, a frontemberrel, Marsalkó Dáviddal, valamint a formáció DJ-jével, Boros „Venom" Gáborral a fellépés után beszélgettünk.

– Nagyon jól éreztük magunkat, eszméletlenül sokan voltak, nagyon szuper, hogy így fogadtak minket Nyíregyházán – mondta a koncertről Marsalkó Dávid. – Tartottam a vasárnapi időponttól, mert a fejemben úgy él, hogy ezen a napon kevésbé szeretnek kimozdulni az emberek, de ennek az ellenkezőjét tapasztaltuk: nem is láttam a tömeg végét. Bárhová néztem, mindenütt emberek álltak, tapsoltak, énekeltek. Nagyon boldogan jöttünk le a színpadról.

Mint megtudtuk, a Halott Pénznek helyi kötődése is van: a basszusgitáros, Mihalovics Dávid a térségből származik, a családja mai napig a megyében él. Boros Gábor elmesélte, hogy amikor egyszer Nyíregyházán játszottak, meg is vendégelték őket. Úgy fogalmazott: ezek az emlékek bensőséges pluszt adnak a helyi fellépésekhez és egy kicsit úgy érzik, mintha hazajönnének.

A zenekar számára különleges ez az év, hiszen az idén ünneplik megalakulásuk 15. évfordulóját.

– Rengeteg munkával ünneplünk, nagyon sűrű az évünk – mondta Marsalkó Dávid. – A Volt Fesztiválon tartott szülinapunkra sok vendéget meghívva extra műsorral készültünk, és a Budapesti Sportarénában lesz egy jubileumi nagykoncertünk, előtte pedig karácsonykor Pécsett, úgymond otthon tartunk egy nagy évzáró koncertet. A kiemelt fellépéseken kívül az egész évet átöleli ez a gondolat, ez az érzés.

A frontember hozzátette: terveik között szerepel, hogy Erdélyben is születésnapoznak egyet, hiszen ott is sokat koncerteznek és nagyon szeretnek oda járni.

– Ugyanazon irányelvek mentén szeretnénk mindannyian haladni, mint eddig: maximális munkát beletenni az élő koncertekbe és a stúdiómunkába egyaránt – mondta el Boros Gábor arról, hogy mit tartogathat a következő tizenöt év a Halott Pénz számára.

– Mindig szeretnénk fejlődni, jobb hangszerekkel és komolyabb látványtechnikával színpadra állni.

– Tizenöt év nagyon hosszú idő, és bízom benne, hogy lesz még egy pár évünk – tette hozzá Marsalkó Dávid. – Azt gondolom, hogy mivel szeretetből fakad a kapcsolatunk a zenével és a koncertezéssel, és ez az érzés változatlanul a szívünkből jön, ez éreztetni fogja a hatását a következő években is.

Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”!

Még több 360 fokos videóért iratkozz fel a Hírek 360 YouTube-csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook-oldalát!

​​​​
A CIKK ÉRTÉKELÉSE:0.00 (0 szavazat)
0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5
Loading...

További videók
HÍRLEVÉL Szeretnéd megkapni
a legfrisebb tartalmakat?