No image

Egy hétig is várhatnak a legnagyobb fogásra

Nánási Anita
3 hónapja 0 komment
Megosztás:

Második alkalommal hirdették meg május 26-án, vasárnap Leveleken a Halcatraz Kupát, melyen egy hétig mérik össze tudásukat az elszánt horgászcsapatok. A hétvégén kisorsolták a pályákat és sátrat vertek a résztvevők, majd hétfő reggel kezdődött el a tényleges verseny.

– Ez az ország talán leghosszabb horgászversenye 128 órával, mintegy negyven csapat részvételével – mondta el Mikucza Zsolt főszervező. – A résztvevőknek úgynevezettet "behúzós pecázással" kell halat fogniuk, ami azt jelenti, hogy nem a partról dobják be a horgot, hanem csónakkal viszik vízbe, így nagyobb szektorokban és precízebben tudnak horgászni.

A főszervező hozzátette: Levelek egy nagyon nehéz pálya, hiszen egy olyan szélzónában fekszik, ahol hirtelen jött, erős légmozgások könnyen horgászhatatlanná teszik a tavat, felborítva a csapatok taktikáit. A távoli, már beetetett pályák pillanatokon belül elérhetetlenné válhatnak, ezzel nem kis fejtörést okozva a versenyzőknek.

A Zugló Carp csapat tagjai már a verseny első reggelét sikeresnek könyvelhették el egy szép nagy ponttyal - ott jártunkkor a pontos súlyát még nem tudták megmondani, hiszen még messze volt az aznapi mérlegelés.

– Nagyon szeretjük ezt a tavat, már tavaly ilyenkor elkezdtünk felkészülni erre a versenyre – mondta el Szénich Zoltán csapattag. – Részletesen összeírtuk, hogy mire lesz szükségük egy hét alatt. Bár elhagyatjuk a helyünket, például elmehetünk élelmiszert vásárolni, szinte folyamatosan szükség van minden társunkra, ezért igyekeztünk előre beszerezni, amit csak lehet.

A verseny ideje alatt békés halakra, amúrra és pontyra vadászhatnak a versenyzők. Tilly Gábor, a Zugló Carp másik tagja szerint több különböző technikával is sikerrel járhatnak a horgászok, mindenki másra esküszik.

– Mi a "bojlis módszert" szeretjük, ez egy hosszadalmas folyamat, kivárásra játszunk – tette hozzá. – Persze nekünk is van taktikánk: megterveztük, hogy hol és mikor etetjük be a halakat. Amikor megérkeztünk, megnéztük a medert is, megvizsgáltuk az iszapot, kagylót kerestünk.

A Zugló Carp csapat tagjai hozzátették: mindig igyekeznek az ellenfeleket és a fair play szabályait tiszteletben tartva horgászni, miközben céljuk - mint minden versenyzőnek - a győzelem.

Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”!

Még több 360 fokos videóért iratkozz fel a Hírek 360 YouTube-csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook-oldalát!

​​​​
A CIKK ÉRTÉKELÉSE:0.00 (0 szavazat)
0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5
Loading...
Az értékeléshez be kell jelentkeznie!


További videók
0 Hozzászólás népszerűség szerint

Vélemény, hozzászólás?

HÍRLEVÉL Szeretnéd megkapni
a legfrisebb tartalmakat?