No image

Egy nyíregyházi Bölcsész meghódította a világot

Ungi Lajos
8 hónapja 0 komment
Megosztás:

A Timpex Nyíregyházi Lovasklub versenyzőjének, a hajdúböszörményi Szabó Gábornak a neve lovasberkekben régóta mindenkinek ismerősen cseng.

A háromszoros CSIO-győztes és kétszeres felnőtt magyar bajnok díjugrató, a felnőtt magyar díjugrató válogatottnak is tagja. Timpex Bölcsész nevű kancájával jelenleg az egyik legsikeresebb ló-lovas párost alkotják a magyar díjugratósport világában, és eredményeikre már külföldön is felfigyeltek. Gábor első nagydíj győzelmét 2014-ben Timpex Centtel érte el, azóta Timpex Bölcsésszel már kétszer nyertek CSIO-nagydíjat.

– A Tárbály István irányításával tenyésztett Timpex Bölcsésszel egészen fiatal kora óta foglalkozom, mondhatni, összeszokott páros vagyunk – mesélte, miután a válogatottal hazatértek Athénból, a Nemzetek Díjáról, ahol harmadmagával a negyedik helyen végeztek. Való igaz, hogy sok szép helyezést sikerült az elmúlt évek során elérnem ebben a sportban és remélem, hogy a jövőben is lehetőségem nyílik további jó eredményekre – tudtuk meg Gábortól, aki Bölcsészen kívül több lóval is versenyzik és edzőként is tevékenykedik.

„Gábor intelligens lovas, nem úgy nézi a pályákat, mint a többiek. Jó érzékű is, hamar szimbiózisba kerül a lóval. Nem a lovat próbálja meg saját képére formálni, hanem hozzá idomul. Jól is nézne ki, ha 500 kilós izomtömeget egy 70 kilós lovas akarna átformálni.” – mondta egy interjúban Bölcsész tenyésztője és tulajdonosa, Tárbály István.

A videóban Csuka Balázs – szintén eredményes díjugrató lovas – mesél még Bölcsészről, hiszen ő lovagolta be annak idején a kancát, és a hétköznapokban is ő foglalkozik vele.

Aki élőben is szeretné látni a két lovast, és gyönyörű lovaikat, ha teheti, látogasson el augusztus 9-10-11-én Miskolcra, ahol a Diósgyőri várhoz tartozó Lovagi Tornák Terén rendezik meg a Castle Classic Nemzetközi Díjugrató Versenyt. A belépés ingyenes.

Novák Krisztina

Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”!

Még több 360 fokos videóért iratkozz fel a Hírek 360 YouTube-csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook-oldalát!

​​​​
A CIKK ÉRTÉKELÉSE:0.00 (0 szavazat)
0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5
Loading...

További videók
HÍRLEVÉL Szeretnéd megkapni
a legfrisebb tartalmakat?