No image

Elhozták Portugáliát

Nánási Anita
4 hónapja 0 komment
Megosztás:

Az alkotás és egy ország szeretete hozta össze a kiállítókat.

Nyíregyháza. Három művész munkáiból nyílt tárlat a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtárban: a Színspirációk című kiállításon fotókat, akvarell-festményeket és egy selyemfestéssel készített kollekciót is megcsodálhatnak az érdeklődők. Az alkotók Portugáliában ismerték meg egymást, így a kiállított művek is az ország hangulatát és a hazahozott élményeket közvetítik a közönségnek.

Különböző módszerek, közös tapasztalatok

– A fényképeim digitális technikával készültek. Hobbifotós vagyok, a Portugáliában átélt kedves momentumokat próbáltam megragadni és elhozni a kiállításra – mesélte fotóiról Toldi-Adamis Eszter, aki két különböző módon, papírra és vászonra nyomtatva hozta el a megörökített pillanatokat.

– Selyemből készült képeket, sálakat és ékszereket is láthatnak, akik ellátogatnak a tárlatra – mondta el Molnár Mónika selyemfestő. – Készültem olyan alkotásokkal is, melyeket most mutatok be először: ilyenek a függönyök, lámpák és lámpások. Mindig igyekszem megújulni és bővíteni a palettámat.

– Egyszer már volt egy közös kiállításunk Budapesten, ezután kaptunk lehetőséget a nyíregyházi könyvárban is – tette hozzá Végső Ágota animációs filmkészítő, aki festményeit mutatta be a szabolcsi megyeszékhelyen. – Akvarelljeimet az utazásaim során, mindig a helyszínen készítettem, így mindegyiknek van egy különleges története, fűződik hozzájuk egy-egy élmény.

A kiállítást november 22-ig tekinthetik meg az érdeklődők a megyei könyvtár társalgójában.

Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”!

Még több 360 fokos videóért iratkozz fel a Hírek 360 YouTube-csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook-oldalát!

​​​​
A CIKK ÉRTÉKELÉSE:0.00 (0 szavazat)
0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5
Loading...

További videók
HÍRLEVÉL Szeretnéd megkapni
a legfrisebb tartalmakat?