No image

"Éltet, ha a közönség is úgy élvezi a muzsikát, mint mi"

Nánási Anita
9 hónapja 0 komment
Megosztás:

Út az országos hírnév felé: erre ad lehetőség az Öröm a Zene országos tehetségkutató sorozat. A feltörekvő hazai zenészek rátermettségéről a nyíregyházi közönség is meggyőződhetett.

Nyíregyházán, a Váci Mihály Kulturális Központ szabadtéri színpadán tartották meg az Öröm a Zene amatőr zenei tehetségkutató legutóbbi elődöntőjét. Az Öröm a Zene egy sorozat, huszonöt állomásból áll. Mindig minden versenyen ugyanazon szempontrendszer szerint értékel a zsűri: a zenei tudás és a szöveg 10-10 pontot, az egyediség 20 pontot, az összkép pedig 10 pontot ér. A jelentkezésnek egyetlen feltétele volt: a zenekar még ne legyen befutott, országosan ismert formáció.

– Az Öröm a Zene sorozat tíz éve fut, most már három éve a Hangfoglaló Program támogatásával – mondta el Andrásik Remo, a nyíregyházi elődöntő zsűrijének elnöke, illetve az Öröm a Zene Iskola gitártanára. – Évente nagyjából 400-500 zenekart hallgatunk meg. Elég komoly győztesei vannak már a sorozatnak, például a Margaret Island, a Junkie Jack Flash és Szatmári Juli.

Andrásik Remo elmondta: a versenyzőknek ez egy fantasztikus lehetőség arra, hogy megmutassák, év közben min dolgoznak, mennyit fejlődnek. – A zenélés a barátkozásról is szól. Végtelenül fontos, hogy mondjuk a soproniak eljöjjenek Nyíregyházára, a nyíregyháziak elmenjenek Szegedre, a szegediek elmenjenek Zalaegerszegre és így tovább – tette hozzá. – Barátkozzanak, építsenek kapcsolatokat, hívják meg egymást a koncertjeikre, kicsit beindítsák a zenei életet Magyarországon.

A tehetségkutatón összesen hét zenekar mérte össze tudását a zsűri előtt. Az egri Utcazenészek Versenyének különdíjait a carPEDIGnem és Carson Coma vihette haza. Kiosztották a kiemelkedő zenei tehetségért járó Újfalusi Gábor Díjat, melyet Karap Zoltán, a carPEDIGnem énekese és gitárosa vehetett át. Az elődöntő győztese a Before The Last zenekar lett, akiket a Hirek360 nézői és olvasói hírportálunk miskolci bemutatkozó rendezvényéről is ismerhetnek.

– A basszusgitáros kollégával mi már nagyon régóta barátok vagyunk, közös színjátszó csoportokban szerepeltünk együtt – mesélte a Before The Last alakulásának történetről a zenekar énekese, Kacsenyák Gábor. Elmondta, hogy kezdetben egyáltalán nem voltak olyan ambícióik, hogy fellépésekre járjanak: csupán otthon, maguknak zenéltek. Eleinte csak feldolgozásokat játszottak, majd kibővült a formáció a jelenlegi tagokkal és saját számok írásába kezdtek. – A Before The Last elnevezés onnan jött, hogy régebben sokat játszottunk éttermekben, és valami furcsa örömünket leltük abban, hogy a dalok utolsó akkordjait lehagytuk.

A zenekar sok tervvel néz a jövő elé. – Nemrég jelent meg az első albumunk, szeretnénk elkezdeni a második készítését, illetve minél több videoklipet forgatni és minél több fesztiválon játszani, rajongótábort szerezni magunknak – sorolta Gábor. – Éltet, ha a közönség is úgy élvezi a muzsikát, mint mi.

NA

Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”! Még több 360 fokos videóért iratkozz fel a Hírek 360 YouTube csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook oldalát!

​​​​
A CIKK ÉRTÉKELÉSE:0.00 (0 szavazat)
0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5
Loading...
Az értékeléshez be kell jelentkeznie!


További videók
0 Hozzászólás népszerűség szerint

Vélemény, hozzászólás?

HÍRLEVÉL Szeretnéd megkapni
a legfrisebb tartalmakat?