No image

"Ez mindenre gyógyír, megoldás" - Így edzenek a Szpari női focistái

Nánási Anita
1 éve 0 komment
Megosztás:

A Nyíregyháza Spartacus női U19-es és felnőtt csapatának edzésén jártunk. A lányok életüknek jelentős részét töltik a pályán, szabadidejüket feláldozva azért, hogy minél jobb focisták legyenek.

– Eléggé erőt próbáló egy bajnoki szezon, hiszen a munkahely és az iskola mellett heti három-négy edzésen és a bajnoki mérkőzéseken is meg kell jelenniük – mondta el Makay Robin, az NYSFC női csapatának vezetőedzője. – Rengeteget utaznak, nagyon sok időt és energiát fektetnek a csapatba.

Urai Bianka, a felnőtt csapat középpályása nyolc éve igazolt játékos.

– Amióta az eszemet tudom és két lábon szaladgálok, azóta focizom – mesélte Bianka. – Kiskoromban az volt az álmom, hogy egy lány csapatban szerezzek érmet. Úgy gondolom, hogy a személyiségem így egész, nekem ez a "drogom". Ettől érzem jól magam, a sport ad boldogságot. Ha bármilyen gondom van, ez mindenre gyógyír, megoldás.

Makay Robin vezetőedző szerint napjainkban egyre népszerűbb a női labdarúgás.

– A Magyar Labdarúgó Szövetség és a tradicionális magyar klubok is egyre komolyabban foglalkoznak a sportággal – tette hozzá. – A legelső női labdarúgó generációból már nagyon sokan szülők, és egyre több lányt próbálnak bevonni a rendszerbe.

NA

Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”! Még több 360 fokos videóért iratkozz fel a Hírek 360 YouTube csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook oldalát!

​​​​
A CIKK ÉRTÉKELÉSE:0.00 (0 szavazat)
0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5
Loading...

További videók
HÍRLEVÉL Szeretnéd megkapni
a legfrisebb tartalmakat?