No image

Faültetés és madárgyűrűzés ezernyi gyerekkel

Nánási Anita
9 hónapja 0 komment
Megosztás:

Fakorong festés, játékos vetélkedők, madárgyűrűzés, odúkészítés és az Év Fájának elültetése - ezekkel a programokkal várták a gyerekeket a Tuzson János Botanikus Kertben a Madarak és Fák Napján.

A jeles alkalom célja, hogy felhívja a figyelmet a természetvédelemre, és nem utolsó sorban a fiatalabb generációkat tanítsa és terelje egy olyan jövő felé, ahol a madarak és a fák az emberek oltalma alatt állnak. A Tuzson János Botanikus Kert, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, a Nyírerdő Zrt. Pál Miklós Erdészeti Erdei iskolája és a Kaktusz-ház Építése Alapítvány immár hatodik alkalommal hívta életre közös szervezésben a rendezvényt.

– Mindannyiunk munkájában nagyon fontos a természet megőrzése – mondta el a botanikus kert képviseletében dr. Csabai Judit, a Nyíregyházi Egyetem Műszaki és Agrártudománnyi Intézetének adjunktusa. – Nagyon fontos feladatunk a természetvédelmi tevékenység és az oktatás, hogy mindez a gyerekekhez is eljusson.

A Madarak és Fák Napjára körülbelül ezer óvodás és iskolás gyereket vártak a Tuzson János Botanikus Kertbe. Tölgyfa Gábor, Nyírerdő Zrt. Nyíregyházi Erdészetének erdészeti vezetője elmondta: ahhoz, hogy a gyerekek fogékonyak legyenek a természetvédelemre, színes programokat kell nekik szervezni.

Az egyik legnépszerűbb esemény talán a madárgyűrűzés volt, ahol a kicsiknek megmutatták és elmagyarázták a szakemberek, hogyan és miért történik a gyűrűzés - sőt, még meg is simogathatták a kis meggyvágókat, barátkákat, és a többi madarat.

A rendezvényen a gyerekekkel közösen az év fáját is elültették, amely idén a virágos kőris lett.

NA

Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”! Még több 360 fokos videóért iratkozz fel a Hírek 360 YouTube csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook oldalát!

​​​​
A CIKK ÉRTÉKELÉSE:0.00 (0 szavazat)
0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5
Loading...
Az értékeléshez be kell jelentkeznie!


További videók
0 Hozzászólás népszerűség szerint

Vélemény, hozzászólás?

HÍRLEVÉL Szeretnéd megkapni
a legfrisebb tartalmakat?