No image

Gorillára és tigrisre lőttek

Nánási Anita
4 hónapja 0 komment
Megosztás:

Nem volt egyszerű dolga az íjászoknak, nehéz célpontokat kellett eltalálniuk.

Természetesen nem igazi vadállatokkal zárták össze a versenyzőket a Keleti Gyepű íjászversenyén vasárnap. Az Újfehértói Szabadidőközpontban rendezett megmérettetésen semmilyen élőlénynek nem esett bántódása: a versenyzőknek 3D célokat kellett eltalálniuk. Az esemény egy három fordulós sorozat zárórendezvénye volt, korábban februárban és májusban mérhették össze tudásukat a vállalkozó kedvű íjászok.

Népszerű és nehéz

– A szivacsos polifoam anyagból készült célpontok nagyon hasonlítanak a valódi állatokra. Nincs mögöttük vesszőfogó, így az íjász könnyen ellőhet a vad "lábai között" – mutatta be a 3D-s figurákat Györki Attila, a Keleti Gyepű vezére. – Mi a történelmi íjászatot képviseljük, amely nem feltétlenül ebbe az irányba tart, de a versenyzők részéről nagy igény volt egy 3D-versenysorozatra.

Az újfehértói megmérettetésre több, mint 140 íjász érkezett. A Keleti Gyepű külön díjazta azokat a sportolókat, akik a versenysorozat három fordulóján összesen a legtöbb pontot gyűjtötték össze. Az elismeréseket a hagyományőrzők között, illetve az úgynevezett vadászreflex kategóriában is kiosztották, melyben a modern íjakat használó versenyzők indulhattak. Györki Attila elmondta: a 3D-s célokat az utóbbi kategória képviselői tették népszerűvé, és bár divatosak, koránt sem könnyű feladat lőni rájuk, hiszen nagyon kicsik a találati felületek.

– Szerencsére nagyon ügyes íjászok jöttek el a versenyre, akik sokat és jól lőnek: volt mit értékelnünk. Célunk, hogy mindenki jól érezze magát a rendezvényeinken, és nagy figyelmet fordítunk a biztonságra is – tette hozzá a Keleti Gyepű vezére.

Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”!

Még több 360 fokos videóért iratkozz fel a Hírek 360 YouTube-csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook-oldalát!

​​​​
A CIKK ÉRTÉKELÉSE:0.00 (0 szavazat)
0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5
Loading...

További videók
HÍRLEVÉL Szeretnéd megkapni
a legfrisebb tartalmakat?