No image

Harcjárművön Debrecenben - nyílt nap a Kossuth Laktanyában

Dóra Nagy
9 hónapja 0 komment
Megosztás:

Fegyelem, egyenruha és fegyverek – ezek a szavak jutnak talán először eszünkbe, ha meghalljuk a katonaság szót, de igazából nem tudjuk, mit is csinál egy katona egy átlagos pénteken, amikor nincs bevetésen.

​​
Kinyitotta kapuit Debrecenben a Kossuth Laktanya azzal a céllal, hogy betekintést adjon a középiskolás diákoknak a katonák mindennapjaiba. Több mint ötszáz diák érkezett a Füredi úti laktanyába, hogy többek között BTR 80 típusú páncélozott harcjárművön utazzon, vagy fegyvert fogjon a kezébe.

​​ – Sorakozóval kezdtünk, itt rögtön megtapasztalták, milyen sorban állni, és megtanulták, hogyan kell egyszerre köszönni. Négy különböző helyszínen kapnak ízelítőt a mindennapi életből a diákok; gépjárműveket, harcjárműveket lehet megtekinteni és kipróbálni, egy másik helyszínen a fegyverzettechnikai eszközökkel ismerkedhetnek, mesterlövész-fegyvereket foghatnak a kezükbe. A csapatmúzeumban foglalkozunk egy kicsit a múltunkkal, a hőseinkkel. Debrecen, mint katonaváros hagyományait pedig előadások formájában ismertetjük, és itt találhatók azoknak a kollégáknak az élménybeszámolói, akik nemrég tértek haza Irakból, Afganisztánból vagy Koszovóból – ismertette a nyitott laktanyanap programját dr. Ruszin Romulusz dandártábornok, a MH 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka.

​​ Egyre vonzóbb katonának lenni

​​
Több ezer katona szolgál a MH 5. Bocskai István Lövészdandárnál, melynek három bázisa van: Debrecen, Hódmezővásárhely és Hajdúhadház. – A számok azt mutatják, hogy egyre többen kapnak kedvet ahhoz, hogy katonának álljanak. Az utóbbi két évben csak a dandár létszáma több százzal emelkedett, ez azt jelenti, hogy egyre vonzóbb ma katonának lenni Magyarországon. Meggyőződésem, hogy ez azért van, mert azokat az értékeket, amiket képviselünk, egyre többen magukévá tudják tenni – mondta a dandártábornok, aki évtizedek óta jól érzi magát a mundérban.

​​ Kiss Dóra

Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”! Még több 360 fokos videóért fel iratkozz fel a Hírek 360 YouTube csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook oldalát!

​​​​
A CIKK ÉRTÉKELÉSE:0.00 (0 szavazat)
0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5
Loading...
Az értékeléshez be kell jelentkeznie!


További videók
0 Hozzászólás népszerűség szerint

Vélemény, hozzászólás?

HÍRLEVÉL Szeretnéd megkapni
a legfrisebb tartalmakat?