No image

Harmincöt év három órába sűrítve

Nánási Anita
9 hónapja 1 komment
Megosztás:

A nyíregyházi Igrice Néptáncegyüttes próbáján jártunk a Városmajori Művelődési Házban. A formáció tagjai fontos előadásra készülnek: december elsején megalakulásuk 35. évfordulóját ünnepelve egy nagyszabású műsort adnak.

Pontosan egy héttel a bemutató előtt, az elmúlt szombaton délután kettőkor érkeztünk a próbaterembe. A táncosok addigra már túl voltak több órányi kimerítő gyakorláson, ugyanis tíz órától folyamatosan dolgoztak. Élő zenével kísérve vették végig a gálaműsor koreográfiáját, a táncos betéteket és a szöveges elemeket egyaránt.

– Az Igrice Néptáncegyüttes 1983-ban alakult – mondta el Nagy Zsolt, az együttes vezetője. – Mostanra 120 táncossal dolgozunk együtt, a kis óvodásoktól kezdve egészen a senior korosztályig. Nyíregyházán működünk hagyományosan a város egyik kiemelt tánccsoportjaként. Mindig büszkén mondjuk, hogy négyszeresen kiválóan minősült együttes vagyunk.

A gálaműsor Az időnek kereke címe kapta, amely utal az alakulás óta eltelt harmincöt esztendőre, illetve arra is, hogy maga az előadás az elmúlt évtizedek munkáját hivatott összefoglalni. Az Ilosvai Selymes Péter Néptáncegyüttes tagjainak személyében vendégművészek is színesítik majd a produkciót.

Nagy Zsolt hozzátette: a bemutató összeállítása azért is különleges, mert nem a hagyományos, konferálásokkal felszabdalt műsorszámok egyvelegét láthatják majd a nézők, hanem egy három órás, két félidős, inkább színházi előadásra hasonlító programot.

Az Igrice Néptáncegyüttes Az időnek kereke című jubileumi gálaműsora december elsején 18.30 órától tekinthető meg Nyíregyházán a Continental Arénában.

NA

Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”! Még több 360 fokos videóért iratkozz fel a Hírek 360 YouTube csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook oldalát!

​​​​
A CIKK ÉRTÉKELÉSE:0.00 (0 szavazat)
0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5
Loading...
Az értékeléshez be kell jelentkeznie!


További videók
1 Hozzászólás népszerűség szerint

Vélemény, hozzászólás?

HÍRLEVÉL Szeretnéd megkapni
a legfrisebb tartalmakat?