No image

Zenére sült a hat méteres kürtőskalács Debrecenben

Dóra Nagy
1 éve 0 komment
Megosztás:

Hét kiló lisztből készült a hat méteres és nyolc kilós óriás székely kürtőskalács a debreceni Kossuth téren, ahol 360 fokos kameránkkal a sütés pillanatait örökítettük meg.

​​ A szombati télűző mulatságon a kalács kedvelőinek kedveztek, ugyanis kürtős-, mézes-, foszlós és fonott kalácsot is kaphatott az, aki kilátogatott a 17. Debreceni Maskarádéra. Izzott a parázs, gyúrták a kelt tésztákat, az érdeklődők pedig egyre csak gyűltek a különleges szabadtéri faszenes sütés köré.

​​ Az édes, óriás kürtőskalács hét kiló lisztből készült, emellett került bele só, tej, tojás, élesztő és víz is - Kovács István kürtőskalács mester nem árult el pontosabbat a recept titkosságára hivatkozva.

​​ A hat méter hosszú vasrúdon és faszénen sütött nyolc kilós, vaníliacukros kürtöskalács előkészítésében és tekerésében egy hatfős csapat segédkezett, akiket a Bíró zenekar vonósai kísértek. A munka meghozta a gyümölcsét, ugyanis pár perc alatt elkészült a finomság és a szerencsésebbek meg is kóstolhatták a még forró kürtőskalácsot.

​​ Kíváncsi vagy milyen lett a hatméteres kalács? Nézd meg a fenti 360 fokos videónkat.

​​

Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”! Még több 360 fokos videóért fel iratkozz fel a Hírek 360 YouTube csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook oldalát!

​​​​
A CIKK ÉRTÉKELÉSE:5.00 (1 szavazat)
1 vote, average: 5.00 out of 51 vote, average: 5.00 out of 51 vote, average: 5.00 out of 51 vote, average: 5.00 out of 51 vote, average: 5.00 out of 5
Loading...
Az értékeléshez be kell jelentkeznie!


További videók
0 Hozzászólás népszerűség szerint

Vélemény, hozzászólás?

HÍRLEVÉL Szeretnéd megkapni
a legfrisebb tartalmakat?