No image

Hatékony önvédelem

Nánási Anita
3 hónapja 0 komment
Megosztás:

Az ösztönös, egyszerű mozgásokra épülő krav maga Nyíregyházán is egyre népszerűbb.

– A krav magának magyarországi gyökerei is vannak, hiszen kifejlesztője, Imi Lichtenfeld Budapesten született – mondta el lapunknak Rozsnyai Róbert, a Naked Warrior Team krav maga instruktora.– Az Izraeli Védelmi Erőknek hozta létre ezt a rendszert, sokáig csak a katonáknak és a rendvédelmi szervek tagjainak oktatták. A civilek számára 1968-ban lett elérhető, Magyarországon 2003, Nyíregyházán pedig 2006 óta tanulható.

Egyszerűbb, mint gondolnánk

– Vannak olyan bázisgyakorlataink, melyeket már az legelső alkalommal megtanítunk: az emberek mindig meglepődnek, hogy ez a rendszer mennyire egyszerű – ismertette az alapokat a instruktor. – Mint ahogyan minden harcnál, az ütéseket és rúgásokat itt is el kell sajátítani. Az edzéseken eleinte olyan problémák megoldását helyezzük előtérbe, melyek gyakrabban előfordulhatnak, illetve kisebb az eszközigényük, és kevesebb képzettséget igényelnek.

Amint gyakorlottabbá válnak a résztvevők, úgy haladhatnak az egyre bonyolultabb helyzetek kezelése felé: sorra kerül késsel, bottal és lőfegyverrel támadók leszerelése, de a legképzettebbek akár egy terrorszituációra is felkészülhetnek a krav maga segítségével.

– Több önvédelmi stílusnál felfedezhető az a hiba, hogy a kezelendő probléma az érkező ütéssel kezdődik, a krav magánál már ott kezdünk gyakorolni egy szituációt, amikor megszólítják az embert: a megfelelő test- és magatartás már ennél a szakasznál befolyásolhatja, hogy milyen kimenetele lehet egy adott helyzetnek.

Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”!

Még több 360 fokos videóért iratkozz fel a Hírek 360 YouTube-csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook-oldalát!

​​​​
A CIKK ÉRTÉKELÉSE:0.00 (0 szavazat)
0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5
Loading...

További videók
HÍRLEVÉL Szeretnéd megkapni
a legfrisebb tartalmakat?