No image

Hortobágyi vágta

Hajdu Ágnes
10 hónapja 0 komment
Megosztás:

Négyszáz ló, több mint száz díjugrató és húsz fogathajtó – kezdetét vette a háromnapos verseny a Hortobágyon.

Immár 52. alkalommal rendezik meg a Hortobágyi Lovasnapokat, ahol három napig a népi kultúráé és a lovassportoké a főszerep. Bő fél évszázad alatt a rendezvény nemcsak a térség meghatározó eseménye lett, hanem országos, sőt határon átívelő hírnévre tett szert. A lovasnapok célja a pásztorkultúra bemutatása mellett a Mátai Ménes lótenyésztő munkájának és fogatgyűjteményének megismertetése.

A szervezők ezúttal is változatos programokat kínálnak a kilátogatóknak.

– Gyermekeknek kialakított lovasfaluval is készültünk, ahol különféle programok és koncertek szórakoztatják a legkisebbeket. Az arénában lovasbemutatók, hagyományőrző programok, hortobágyi csikósok versenye, fogathajtás és díjugratás várja a látogatótokat – tudtuk meg Szladek Pétertől, az esemény egyik szervezőjétől.

A versenyre az ország különböző pontjairól és az országhatáron túlról is érkeztek lovasok, így mintegy 250 vendégló vágtathat a hortobágyi arénában. A Mátai Ménes is nagy erőkkel vonul ki, 150 ló vesz részt a megmérettetéseken és a bemutatókon. A díjugratók száma idén jócskán meghaladja a százat, valamint húsz fogathajtó is eljött a versenyre.

Meráz Tamás Badacsonyból érkezett a Hortobágyra két lovával. A péntek déli díjugrató versenyen is indult, és megtudtuk tőle, hogy minden számban megméretteti magát lovaival, hiszen így nagyobb esélye van jó eredményt elérni. A díjugratás szabályai ugyanis nem zárják ki a több lóval való indulást.
– Szerintem jó a pálya, jók a körülmények, volt egy potyafám az elején, de remélem, hogy a további versenyekben majd eredményesek tudunk lenni – mondta Tamás bizakodva.

Kiss Dóra

Videó: Hajdu Ágnes

Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”! Még több 360 fokos videóért fel iratkozz fel a Hírek 360 YouTube csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook oldalát!

​​​​
A CIKK ÉRTÉKELÉSE:0.00 (0 szavazat)
0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5
Loading...
Az értékeléshez be kell jelentkeznie!


További videók
0 Hozzászólás népszerűség szerint

Vélemény, hozzászólás?

HÍRLEVÉL Szeretnéd megkapni
a legfrisebb tartalmakat?