No image

Időutazás játékokon keresztül

Hajdu Ágnes
5 hónapja 0 komment
Megosztás:

A játék régebbi, mint a kultúra címmel nyílt kiállítás a debreceni Vojtina Bábszínházban. A tárlat részleteiről Láposi Terka, a kiállítás kurátora beszélt nekünk.

Bíró Zsolt és Szabó Kornél játékgyűjtők kollekciója tekinthető meg a színház előterében és kiállítótermében. 1948 és 1990 közötti darabok csodálhatóak meg, amik több generáció játékkultúráját ölelik fel. A nagymamától az óvodásig mindenki talál kedvére valót, hiszen az idősebbeket temérdek szép emlék fűzi a tárgyakhoz, míg a fiatalabbak számukra új játékokat fedezhetnek fel.

„Ez sokkal több annál, minthogy pár évtized játékkultúrájából egy nézőpontot bemutatunk, ez egy hatalmas időutazás annak, aki megnézi.”

Ami hangsúlyozandó, hogy 1957-től megalakult Debrecenben a Műanyagipari Szövetkezet, csak ők gyártottak játékokat az országban. Egészen 1987-ig működtek, és még most, 2019-ben is sok háztartásban fellelhetőek az általuk készített játékok.
A játékok mellett a retró bútordarabok és elektromos eszközök is helyet kaptak, hogy jobban visszaadják a korszak szocialista realista stílusát. - osztotta meg gondolatait Láposi Terka.
A kiállítás március 10-ig látogatható.

Hajdu Ágnes

Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”! Még több 360 fokos videóért fel iratkozz fel a Hírek 360 YouTube csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook oldalát!

​​​​
A CIKK ÉRTÉKELÉSE:0.00 (0 szavazat)
0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5
Loading...
Az értékeléshez be kell jelentkeznie!


További videók
0 Hozzászólás népszerűség szerint

Vélemény, hozzászólás?

HÍRLEVÉL Szeretnéd megkapni
a legfrisebb tartalmakat?