No image

Ilyen volt a könyvhét Nyíregyházán

Nánási Anita
8 hónapja 0 komment
Megosztás:

A 89. Ünnepi Könyvhét és 17. Gyermekkönyvnapok rendezvényéhez a szabolcsi megyeszékhely is csatlakozott.

A Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár amnesztia héttel, ingyenes beiratkozással, gyerekeknek szóló foglalkozásokkal, ingyen elvihető könyvekkel és több író könyvbemutatójával, dedikálásával várta a könyvmolyokat.

Nemere Istvánnal, Magyarország legtermékenyebb írójával is találkoztunk a rendezvényen.

– Azt hiszem, nem nehéz kitalálni, hogy egy írónak ez a rendezvény örömet szerez – mondta el. – Főleg azoknak, akik ritkán találkoznak az olvasóikkal, bár rám ez nem vonatkozik, hiszen egész évben járom az országot. Nem szégyellek beállni a pult mögé sem, ha a könyveket kell árulni.

Nemere István természetesen dedikálta is könyveit az olvasóknak. Standjuknál felesége, a szintén író Szentgyörgyi Judit is várta az érdeklődőket, aki Bori és Vince kalandjai című gyermekkönyvét mutatta be a nyíregyházi könyvhéten. A rendezvénysorozat egyik célja ugyanis az, hogy a legkisebbek körében is népszerűsítse az olvasást. Nagy sikert aratott többek között Hajdú Katalin Ibolya Boldogságcseppek című kötetének interaktív könyvbemutatója.

– A felolvasást követően szerettem volna megtudni a gyerekek véleményét a szereplőkről, a tulajdonságaikról, a cselekedeteikről. Így természetesen olyan meséket olvastam fel nekik, melyekről biztosan van saját gondolatuk – mondta el az írónő. – Nagy örömmel élem meg az ünnepi könyvhét rendezvényét, hiszen sok helyre hívtak. Fontosnak tartom, hogy közvetlen kapcsolatban legyek a gyerekekkel, mert a visszajelzésük a legnagyobb élmény számomra.

A könyvhét és gyermekkönyvnapok június 7. és 11. között várta az érdeklődőket Nyíregyházán.

NA

Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”! Még több 360 fokos videóért iratkozz fel a Hírek 360 YouTube csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook oldalát!

​​​​
A CIKK ÉRTÉKELÉSE:0.00 (0 szavazat)
0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5
Loading...
Az értékeléshez be kell jelentkeznie!


További videók
0 Hozzászólás népszerűség szerint

Vélemény, hozzászólás?

HÍRLEVÉL Szeretnéd megkapni
a legfrisebb tartalmakat?