No image

Itt van a kutya elásva!

Dóra Nagy
4 hónapja 0 komment
Megosztás:

A nem megfogható, a köznyelvben élő mondásokat elevenítettek meg egy tárlat formájában Derecskén, a Városi Művelődési Központ és Könyvtárban.
A két ötletgazda a győri Buzás Mihály és Zugmann Zoltán szélnek eresztették a fantáziájukat, és nem rejtették véka alá a Nem létező tárgyak című kiállításukat.

A réz (...) bagoly
Fotó: Kiss Dóra


A kocka el van vetve
A tárlat értelmezésében Bordán Lajos, a művelődési központ programszervezője volt segítésünkre. – Ezzel a kiállítással nagyjából két évvel ezelőtt találkoztunk egy szakmai napon, akkor nagyon megtetszett, és most sikerült elhozni Derecskére – vágott bele Lajos. – A szólások és közmondások alternatív értelmezését mutatja be a fiataloknak, akik rendszerint nagy nevetésekkel nyugtázzák a tárlat „komolyságát”; ez is volt a kiállítás célja – idézte fel az alkotókkal folytatott beszélgetést a programszervező, majd hozzátette: – A kiállítás a fiatalabb generációnak készült, ezzel is kihangsúlyozva a kreativitás fontosságát. A tárgyak olyan használati eszközökből készültek, melyek nagyon sokszor otthon vagy egy háztartási boltban is fellelhetők. Mint Bordán Lajostól megtudtuk, nagyon sok ötlet érkezett az újabb szólások megalkotására a közönségtől, így bízunk benne, hogy az alkotók nem csak elhúzták előttünk a mézes madzagot. Az ingyenes kiállítás február 21-ig tekinthető meg.

Itt van a kutya elásva
Fotó: Kiss Dóra


Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”! Még több 360 fokos videóért fel iratkozz fel a Hírek 360 YouTube csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook oldalát! ​ ​​​​
A CIKK ÉRTÉKELÉSE:0.00 (0 szavazat)
0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5
Loading...
Az értékeléshez be kell jelentkeznie!


További videók
0 Hozzászólás népszerűség szerint

Vélemény, hozzászólás?

HÍRLEVÉL Szeretnéd megkapni
a legfrisebb tartalmakat?